Gyurkity Péter

200 millió telefont szállított le a Huawei

A kínai gyártó a nyugati ellenlépések dacára is rekordot döntött, ezzel fontos szereplő lett.

A Huawei kapcsán az utóbbi időben nemcsak az új okostelefonok (és egyéb eszközök), valamint a várható újdonságok, de az amerikai ellenlépések révén is gyakran számoltunk be valamilyen fejleményről, a helyzet pedig a legutóbbi értesülések szerint akár még tovább is romolhat. Ennek ellenére a cég nagyon jól zárja az évet, hiszen ismét rekordot döntöttek a forgalom terén.

Az ünnepek alatt közzétett hivatalos közleményben arról olvashatunk, hogy a kínai cég (a korábbi ígéreteknek megfelelően) az idei évben több mint 200 millió készüléket szállított le világszerte, amivel folytatódott a megszokott stabil és folyamatos növekedés. Jól jellemzi a pálya ívét, hogy tavaly 153 milliónál álltak meg, ez 2016-ban pedig még csak 139 millió darab volt, vagyis a bővülés töretlen, ezt pedig még az amerikai fenyegetések, illetve a konkrét intézkedések sem tudták visszafogni. Kiemelik, hogy a P20 és a Mate 20 kifejezetten jól szerepelt, ezen típusokból 16 és 5 millió példány talált gazdára, a legnagyobb erőt azonban a Nova-sorozat mutatta fel, hiszen ezen középkategóriás megoldásokból összesen 65 millió darabot szállítottak le.

Nem véletlen, hogy a magasan legnépszerűbb telefon is ezen családon belül jelent meg. Itt az abszolút első helyet a Nova 3 kaparintotta meg, bár ezt időközben a Nova 4 követte a sorban. A Honor-márka termékeiről szintén említést tettek, azt azonban nem árulták el, hogy ezen telefonokból pontosan mennyi fogyott el, ennek kapcsán mindössze annyit jegyeztek meg, hogy a Honor 10 és a Honor View 10 kiemelkedő szerepet játszottak a kínai piacon elért sikerekben. Mindeközben a cég pénzügyi igazgatóját Kanadában letartóztatták, ez még jobban kiélezte a kínai-amerikai ellentéteket (ami már a jelenlegi kisebb tőzsdei pánikra is alaposan kihat), ez azonban még mindig nem jelentette a cég termékeinek teljes betiltását, bár arra vonatkozóan már történtek lépések, hogy az 5G-hálózatok kialakítása terén távol tartsák a céget az amerikai szolgáltatóktól.

Érdemes megjegyezni, hogy a gyártó 2010-ben összesen mindössze 3 millió okostelefont tudott felmutatni, ez azonban gyakorlatilag minden évben tovább javult, előbb 20, 32, illetve 52 millióra, majd pedig 75 és 108 millió darabra. A cég szerint jelenleg félmilliárd ember használja megoldásaikat, mégpedig 170 különböző országban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!