daweed

Compaq, Microsoft együttműködés

A szoftveróriás Microsoft és a Compaq Computer új Internetes eszköz kifejlesztésén dolgoznak, mely olcsóbb és egyszerűbben lehet vele webezni mint a hagyományos számítógépekkel.

Az új termék neve iPaq Home Internet Appliance, amit a Windows CE nevezetű operációs rendszer vezérel, így a felhasználók szörfözni és levelezni is tudnak.

A bejelentés hatására sok elemző pozitívan vélekedett. Megjegyezték, előreláthatólag az egyszerűen kezelhető otthoni eszközök, eladás terén hamarosan riválisai lesznek a drágább és bonyolultabb személyi számítógépeknek.

A Compaq egyik menedzsere elmondta: "A kezdő Internetesek és azok, akik nem szeretnének nehézségekbe ütközni szörfözés közben, kifejezetten értékelni fogják új eszközünket." A termékbe alapból be van építve a Microsoft Network Internet elérést elősegítő szoftver. Lehetőség van automatikus programfrissítésekre.

Az Internet gépezet egyszerűen ki és bekapcsolható, mint egy TV készülék, és két hét múlva már beszerezhető az amerikai boltokban 599 dollárért (kb.: 176 ezer Ft.), de 400 dollár kedvezményt kap az, aki három évig előfizet a Microsoft Network Internet szolgáltatására, havi 22 dollárért. Az eszköz alapfelszereltségéhez tartozik egy vezeték nélküli billentyűzet, egy modem, és négy USB csatlakozás, ami lehetővé teszi külső eszközök, mint a nyomtató, vagy az egér összekötését. Ezeket a tartozékokat külön árusítják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!