Franczy

Compaq iPAQ H3630 handheld

A Compaq iPAQ H3600-as szériájában két típus van, a H3630 - ezt vesszük most nagyító alá -, és a H3650. Információink szerint a két modell teljesen megegyezik, mind külalakra, mind teljesítményre, egyedül a szoftverekben van különbség. A H3630 a normál otthoni felhasználóknak, a H3650 pedig üzletembereknek készült.

Erre a zsebszámítógépre a legfrissebb Windows CE 3.0-ás operációrendszert telepítették gyárilag. Az első és legszembetűnőbb dolog a többi ilyen eszközhöz hasonlítva a fantasztikus érintőképernyő. LCD kijelzője még kinti napfény mellett is mindig tisztán olvasható, a képernyő két szélére épített háttérvilágítás aktív állapotában azonban egy kicsit elmosódott lesz a kép. A kijelzőn megjelenő grafikák a mindössze 4096 megjeleníthető szín ellenére is jól mutatnak. A szerkezet tetejére beépített fényérzékelő dióda segítségével a fényerő automatikusan változik a fényviszonyoknak megfelelően, ezáltal az elemeket is mindig csak a lehető legkevésbé terheli a kijelző. A gép lelke egy 206MHz-es Intel StrongARM processzor, amely ebben a kategóriában nagyon gyorsnak számít, így a töltögetési és számítási idők nagyon rövidek lettek. Az iPAQ 32MB RAM-ot és 16MB ROM-ot tartalmaz. A RAM körülbelül felét használhatják el programjaink, és adataink, a többi a rendszernek kell.


Egy mini hangszóró is van az eszköz alján, de a sztereó fejhalgató kimeneten keresztül akár MP3-akat is hallgathatunk a mellékelt Windows Media Player-el. A kijelző alatt egy 4 irányú keypad és 4 gomb található, melyeket magunk is különböző funkciókra programozhatunk be. A gombokon kis jelképek vannak: a naptár jelzésű gomb értelemszerűen a naptárprogramot indítja el, a bankkártyás gombbal a címeinket, kapcsolatainkat rendezgethetjük. A Q gombbal egy menü nyílik meg, ahonnan aztán taskot válthatunk vagy zárhatunk be, a nyíllal jelzett gomb pedig a QStart menüt nyitja meg. Ezeken kívűl még két gomb van az iPAQ-on, az egyik a Record gomb, melynek segítségével rövid jegyzeteket rögzíthetünk a gépen, mint egy diktafonon; a másik gomb pedig a ki-be kapcsoló gomb.

Összességében néhány apró hibáját leszámítva a Compaq iPAQ H3630 egy nagyon jó teljesítményt nyújtó, éles képet adó, gyönyörű design-nal megáldott zseb-PC, 500 dolláros áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!