Spencer

Olcsóbb lesz a Pentium 4

Az új Pentium 4 processzorok valószínűleg a tervezetnél kedvezőbb áron kerülnek a boltokba novemberben. Az árcsökkenés oka, hogy az Intel próbálja megállni a helyét a processzorpiacon folyó csatározások közepette.

A források szerint az 1,5 GHz-ces Pentium 4 ára körülbelül 795 dollár lesz, az 1,4 GHz-ces pedig körülbelül 625 dollárba kerül majd. Az ár 1,000 darabos kiszerelésnél érvényes. A források szerint a processzorok ára még változhat, de nem valószínű, hogy nagymértékben eltérnének majd a már megszellőztetettektől.

Ezenkívül az Intel 70 dollár árengedményt biztosít azoknak a PC gyártóknak, akik a Pentium 4 processzorok mellé RDRAM memóriát is szerelnek, illetve alkalmazzák a 850-es chipset-tet. Az első időkben a PC gyártóknak nem lesz más választásuk, csak az előbb említett két hardverelem mellett dönthetnek.

Az Intel hivatalosan nem kívánta kommentálni a processzorokról kiszivárgott információkat, de egy szóvivő elismerte, hogy a feljebb említett árengedményt biztosítják a PC gyártóknak.

Az Intel hivatalosan november 20.-án mutatja be az új Pentium 4 processzorcsaládot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!