Mortimer

Vágtázó Pentium 4

Az Intel tervei szerint a Pentium 4 megjelentetése után a cég nagyon gyorsan igyekszik majd az órajelét emelni.

Az asztali számítógépekbe szánt Pentium 4 processzorok a jövő év második negyedévében el fogják érni, de talán meg is haladják a 2GHz-es frekvenciát. Viszont az 1.7GHz-es változat már 2001 első negyedévére várható. Érdekes, hogy a legelső 1.4GHz-es órajellel működő változat csak addig lesz az Intel termékpalettáján, amíg az 1.7GHz-es processzor meg nem jelenik, vagyis elég korán el fog tűnni a piacról.

Előrejelzések szerint a 933MHz-es Pentium III még a jövő év második negyedévében is nagyon jelentős szereplője lesz a piacnak. A Pentium III processzorokhoz ugyanebben a negyedévben fog ismét csatlakozni a jelenleg is hibás 1.13GHz-es CPU. A Celeron processzoroknál a legjelentősebb esemény a következő év elején fog bekövetkezni, amikor a 800MHz-es Celeron megjelenik. Ez azért nagy jelentőségű, mert ez már támogatja a 100MHz-es FSB frekvenciát. A 850MHz-es Celeron a második negyedévre várható.

A hordozható számítógépekhez kifejlesztett Pentium III processzorok is jelentősen felgyorsulnak majd. 2001 elején a 850MHz, majd kicsit később a 900MHz-es és az 1GHz-es változatok is megjelennek. Az Intel a jövő év első felében még bemutatja 133MHz-es FSB-t támogató mobil, 866 és 933MHz-es Coppermine T CPU-ját, valamint az első 0.13 mikronos technológiával készülő, mobil Tualatin processzort, amely 512KB L2 cache-t tartalmaz és az órajele 1GHz felett van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!