Berta Sándor

Lehallgatná a Facebook Messengert az amerikai kormány

A Trump-kabinet azt szeretné, hogy a közösségi platform lehetővé tegye a szolgáltatáson keresztül zajló beszélgetések kikémlelését.

A Reuters bennfentesekre hivatkozva szellőztette meg azt a hírt, hogy az amerikai kormány arra akarja kényszeríteni a Facebookot, hogy kapcsolja ki vagy tegye kikerülhetővé a Messengere titkosítását azért, hogy a gyanús személyek tevékenységeit ellenőrizni lehessen. Washington konkrétan az Amerikai Egyesült Államokban és Közép-Amerikában tevékenykedő MS-13 nevű banda ügyeire lenne kíváncsi. Az MS-13 bandát gyakran hozza fel példaként beszédeiben Donald Trump amerikai elnök, aki szerint a bűnszervezet kihasználja az USA migrációs politikájában lévő kiskapukat.

Bennfentesek arról számoltak be, hogy a Facebook Messenger beszélgetéseinek lehallgatására jelenleg semmilyen lehetőség sincsen, miután azok végpontok közötti titkosítással vannak levédve. Vagyis ez azt jelenti, hogy a társaságnak át kellene írnia a kódokat és a végpontok közötti titkosítást minden felhasználó esetében fel kellene oldani ahhoz, hogy az amerikai kormány követeléseit teljesíteni lehessen. Eddig sem a Facebook, sem az amerikai igazságügyi minisztérium nem kommentálta az információt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • overseer-7 #3
    háhhhh .. már régen lehalgatják.. ez a cikk elterelő dezinformáció csak
  • Sippie #2
    Ha most nem is férnek hozzá, biztos van az a pénz amiért az FB kiad mindent :D
  • kvp #1
    A messenger nem vegpontok kozi titkositast hasznal. Ezert is van lehetoseg egyszerre tobb keszulekrol belepve ugyanazt a beszelgetest latni, ugyanazzal a felhasznaloval. Mindent a szerverek kezelnek es ehhez van hivatalos hozzaferese az amerikai szervezeteknek. Most ezzel vagy nincs tisztaban az amerikai kormanyzat (azaz nem arultak el Trumpeknak), vagy nem akarjak bevallani. Szvsz. mindketto gaz.