Berta Sándor

Egyszerűbb Windows-használat eltérő hardver­platformokon

A Microsoft további részleteket közölt a Windows Core OS kapcsán.

A projekt középpontjában a meghajtóprogram-ökorendszer korszerűsítése áll. A Windows Core OS lehetővé teheti a Windows operációs rendszer használatát különböző hardverplatformokon. Ez derült ki abból az álláshirdetésből, amelyet a Microsoft adott fel. A redmondi konszern szoftvermérnököt keres.

A Windows Latest arról számolt be, hogy a társaság a LinkedIn rendszerén keresztül keres fejlesztési menedzsert. Az ő feladata lesz annak a meghatározása, hogy mit kell tenni a meglévő Windows meghajtóprogram-ökorendszer korszerűsítésével, valamint a Windows Core OS-t futtató új termékek kifejlesztésével kapcsolatban.

A Windows Core OS része a Microsoft stratégiájának, amelynek lényege, hogy a moduláris kialakításnak köszönhetően közös alapot lehessen teremteni a különböző platformokon, például az okostelefonokon, a táblagépeken, a laptopokon, a dolgok internete területén és a PC-ken. A középpontban ugyanakkor nem a 32 bites alkalmazások vannak, hanem a Universal Windows Platform a mobilok, a PC-k, az Xbox, a Surface Hub és a HoloLens számára. Miután a Windows Core OS elsősorban az OEM-gyártókat és -partnereket, valamint a fejlesztőket érinti és nem a felhasználókat, így a projekt viszonylag ismeretlen.

Az álláshirdetést feladó csoport felel a Windows Core OS-ért és olyan eszközöket is fejleszt, amelyek segítségével az összes Windows-verzióhoz lehet meghajtóprogramokat készíteni és megvizsgálni. A fejlesztési menedzser alá kereken 50 szakember tartozik, ők összesen hat csapatban dolgoznak. Az utóbbiak egyike felel az OEM-partnerekkel együtt azért, hogy a következő Windows-változatok működjenek. Emellett a csapat a jövőbeli Windows-verziók szoftvereinek és hardvereinek integrációján dolgozik. A munka az innovatív hardverdizájnokon

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mizar1 #1
    "Windows Core OS kapcsán." - Ez a folyamatos "kapcsánozás" a ragozás helyett milyen idiótán hangzik!