Gyurkity Péter

Android 9: gyorsan frissít a Sony és a HTC

A két bajban lévő cég igyekszik a legjobban, míg a Samsung ezúttal is lomhább lesz.

Néhány nappal ezelőtt mi is hírt adtunk arról, hogy befutott az Android legújabb generációja, amely természetesen először a Google Pixel okostelefonokon válik elérhetővé. Néhány külső partner igyekszik hasonlóan gyors frissítést kínálni a felhasználóknak, míg a nagyok ráérős tempóban követik majd őket.

Nem véletlen, hogy először a Sony Mobile jelezte a frissítési lista véglegesítését, hiszen a cég ezen részlege jó ideje veszteséges, a korábbi lendületet pedig több éves próbálkozás után sem sikerült (eddig) visszanyerni. Most megtudhattuk, hogy az Android 9.0 Pie verziót először 6 eltérő modell kapja majd meg, ezek között pedig az Xperia XZ2, az Xperia XZ2 Compact, az Xperia XZ2 Premium, az Xperia XZ1, az Xperia XZ1 Compact ,valamint az Xperia XZ Premium nevét említik meg. A frissítés már szeptemberben elérhetővé válik, a folyamat azonban egészen novemberig elhúzódhat. Eközben a HTC 4 típust újít meg a frissítéssel, itt a HTC U12+, az U11+, az U11, valamint az U11 Life (Android One) kapja majd meg a szoftvert, a hozzávetőleges időpontokat azonban még nem közölték.

Érdemes megjegyezni, hogy ezzel egy időben számos további gyártó, így például a OnePlus, az Oppo, a Vivo, a Huawei, illetve a HMD Global is készül a hasonló lépésekkel. A Samsung ismét nem kapkodja el a generációváltást, hiszen ők a napokban ehelyett azt közölték, hogy mely további készülékek kapják meg az Android 8.0 Oreo verziót. A december és március közötti időszakban eszerint a Galaxy J7 Neo, a Galaxy A9 Pro 2016, a Galaxy C7 Pro, a Galaxy C9 Pro, a Galaxy J2 2018, a Galaxy J7 2018, a Galaxy J7 2017, a Galaxy On5 2017, a Galaxy On7 2016, a Galaxy Tab A 2017, a Galaxy J7 Max, valamint a Galaxy J7 2016 részesül majd nyolcadik változatból, arról pedig egyelőre nincs hír, hogy az Android P mikor futhat be. Érdekes módon a most bemutatott Galaxy Note 9 is még az Oreo verzióra épül, itt tehát kifejezetten lassú váltásra számíthatunk.

A Huawei kicsit oda is durrantott a Samsungnak, bár ezt inkább a hardveres frissítések kapcsán tették, követve a dél-koreai óriás példáját (bár ők általában az Apple-t veszik célkeresztbe). Állításuk szerint ők valódi újításokkal dobták piacra a Huawei P20 Pro típust, arra utalva, hogy a Samsung ezen a téren sem a legjobbat nyújtja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!