Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Galaxy Note 9

Magyarországon augusztus 24-től, 335 ezer forintért lesz kapható. Az erős hardver és az AI mellett a toll is további funkciókat kapott, de igazi újítás nincs.

A cég első embere némi visszatekintéssel kezdte a bemutatót, kiemelve, hogy a jövőben még erősebben támaszkodnak a mesterséges intelligencia-funkciókra, hiszen ezek jelentik a valódi előrelépést a mobil eszközök területén. A telefon egy meglehetősen méretes, 6,4 hüvelykes kivitelben jelenik meg, ami jól jelzi az idők változását, tekintettel arra, hogy a család bemutatkozásakor még az 5 hüvelykes kijelzők is kifejezetten nagynak számítottak.

A Super AMOLED Infinity Display panel és a 2960 x 1440 pixel felbontás mellett egy 10 nanométeres, nyolcmagos chip gondoskodik a megfelelő élményről, amelyet folyadékhűtés egészít ki, a komolyabb hőmérséklet-emelkedés megelőzése érdekében. Az új típusnál már a 128 GB-os belső tároló lesz a minimum, de egy 512 GB-os változat is elérhető lesz, mégpedig a hagyományosnak tekinthető microSD-bővítés lehetőség meghagyása mellett, 6 vagy 8 GB memóriával. Ezáltal összesen akár 1 TB kapacitás is birtokolható lesz, melyet jópár laptop is megirigyelhet. A szintén valamivel nagyobb, ezúttal kereken 4000 mAh-s akkumulátortól azt várják, hogy egy teljes napon át bírja a készülék feltöltés nélkül, még ritkábban kényszerülünk tehát arra, hogy másoktól kunyeráljunk feltöltőt.


A kamerák területén automatikus figyelmeztetést kapunk az esetleges hibákról, legyen szó elmosódott foltokról, vagy bármilyen más, a minőséget negatívan érintő malőrről. Jelentős kényelmi újítás, hogy az új S Pen a képek rögzítésében is segít, tehát nem kell megérintenünk a kijelzőt ahhoz, hogy az egyes képeket létrehozzuk. Ezt egyébként az Ultimate Remote Control funkció teszi lehetővé, amely a Bluetooth LE támogatása révén működik közre az egyes appok által kínált opciók kiválasztásában és aktiválásában. A Samsung Dex alkalmazása ezzel egy időben azt jelenti, hogy könnyen kapcsolódhat a telefon az egyéb eszközökhöz, így jegyzeteink és grafikáink gyorsan megjeleníthetők a jóval nagyobb felületet kínáló monitorokon.

A burkolat alatt elhelyezett AKG sztereó-hangszórók és a Dolby-hangzás többek között a játékoknál segít majd, míg az LTE-elérés területén az 1,2 Gbps-os adatátviteli korlát jelenti a felső korlátot. Az IP68-minősítéssel ellátott Galaxy Note 9 kék, lila, réz, illetve fekete színben lesz kapható (Magyarországon csak három, a réz nem lesz itthon bevezetve), ezek pedig eltérő színű S Pen-nel futnak be. A megjelenés augusztus 24-től esedékes, az előrendelés viszont már ma indul. Ára ugyanannyi lesz, mint amivel a Note 8 nyitott, azaz 334 900 forint, de készülékbeszámítással ez csökkenthető, illetve a távközési cégek kínálatában részletfizetéssel megvásárolható lesz.


A cég ezzel egy időben a megújított, kisebb Dexről - mely lehetővé teszi a külső kijelzős használatot, tehát rá lehet dugni egy monitorra - és az új Galaxy Watch okosóráról is lerántotta a leplet, amitől nyilván azt várják, hogy az Apple Watch nyomába eredjen. Kiadták saját okoshangszórójukat is, amely az Amazon és a Google hasonló termékének riválisa lehet, de mivel a benne lévő Bixby kliens magyarul nem ért, csak angolul, koreaiul és néhány egyéb nyelven, ezért nálunk nem is lesz kapható. Viszont két új vezeték nélküli töltővel is jelentkezett a cég, amivel a telefonok mellett az órák is tölthetők, akár egyszerre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #4
    Kibaszott draga..mondom ugy, hogy 1 s9+-t gyurok eppen (ami szinten kibaszott draga volt es marhara nem erte meg...szerintem...)
  • Sydra #3
    Ezt a lekerekített baromságot miért kell erőltetni?
  • professional #2
    "...hogy egy teljes napon át bírja a készülék feltöltés nélkül..." :D :D :D
    Akkor ne vessz el vele a szafari közben...
  • bakvarnyu #1
    Igazán baráti ára van , veszek mindjárt hármat.