MTI

Orosz kibertámadásokra számítanak az őszi választásokon az amerikaiak

Az őszi amerikai választásokon ismét orosz kibertámadásokra lehet számítani - jelentette ki Rod Rosenstein, amerikai igazságügyi miniszterhelyettes a coloradói Aspen Fórumon.

A biztonságpolitikai kérdésekkel foglalkozó, évente megrendezett Aspen Fórumon Rosenstein arról a jelentésről is beszélt, amelyet a tárca az amerikai választásokat fenyegető beavatkozási kísérletekről, köztük a várható kibertámadásokról és az ellenük teendő lépésekről állított össze. Rod Rosenstein szerint a tárca azzal számol, hogy az orosz beavatkozások folytatódnak. A 2016-ban történteket úgy jellemezte: az csupán "egy terebélyesedő erdő egyik fája" volt. Kifejtette: az orosz hírszerzés emberei nem azért törtek fel amerikai számítógépeket és helyeztek el félrevezető üzeneteket, mert éppen volt egy szabad délutánjuk, hanem mert "minden nap ezt csinálják".

Az igazságügyi minisztérium jelentéséről Rosenstein azt mondta: a szakemberek összegyűjtötték azoknak a kiberfenyegetéseknek a típusait, amelyekkel a kormányzatnak számolnia kell. Ezek a számítógépes támadások a választási infrastruktúrát és az egyes politikai szervezeteket egyaránt érinthetik - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy a fenyegetések és a folyamatos külföldi beavatkozási kísérletek állandó veszélyt jelentenek az amerikai demokráciára.

Beszédében Rosenstein nem tért ki Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök helsinki csúcstalálkozójára, sem az amerikai elnök azt követő ellentmondásos nyilatkozataira.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ostoros #4
  Helyesebben: ott orosz hekkerek, meg észak-Korea, meg Irán, meg az arabok, meg Kína, meg a terrorizmus, meg a kommunisták, meg a diktátorok, meg a drog kartellek, meg Venezuela, meg Kuba, meg, meg, meg, meg, meg...
  Mindentől fosnak.

  (szerk): Mondjuk aki mindenkinek a tyúkszemére lép a táncparketten, és már eleve azt az embert keresi akinek még nem, az ne is csodálkozzon...
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2018.07.23. 15:32:56
 • leeloodallas #3
  Tettek érte. Persze épp annyira szerecsenmosdatás is, mint valós veszély, így előre letudják a kínos részt.
  Nálunk Soros, Brüsszel, meg migránsok, ott orosz hekkerek.
 • ostoros #2
  Mert nincs rajtuk sapka...
 • overseer-7 #1
  mindig az oroszokra dobálják a sarat..