Berta Sándor

Kiválthatja az okostelefont az LG különleges tolla

Érdekes szabadalmat nyújtott be a dél-koreai konszern.

Különleges eszközzel jelentkezhet a közeljövőben az LG, ha úgy dönt. Az ehhez szükséges szabadalmi leírás már a birtokában van. A dél-koreai társaság még 2015-ben nyújtotta be a szabadalmi beadványát az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO). A dokumentum egy olyan készüléket írt le, amely első ránézésre egy toll, de az egyik oldalából kihúzható kijelzővel rendelkezik, ezáltal kiválthatja az okostelefont.

A kihúzható nagy képernyő mellett az eszköz érdekessége a beépített kisebb kijelző is, amelyet elsősorban az értesítésekre alkalmaznának. A toll egyébként úgy működne, mint bármely hagyományos íróeszköz, így például írni lehetne vele papírra, de a leírt szöveget automatikusan digitalizálná, ezáltal akár egy táblagéphez is használható lenne. A tollba integráltak giroszkópot, elektronikus iránytűt, távolságmérő szenzort, légnyomásmérő szenzort, kamerát, szemmozgás-követő szenzort és ujjlenyomat-olvasót. A kommunikációt segíti az integrált mikrofon és a hangszóró.

Az egyelőre még kérdéses, hogy bár a USPTO most elfogadta a szabadalmat, de az elképzelésből lesz-e valaha termék és ha igen, mikor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #11
    de maradi vagy :) :)
    ezek nélkűl el sem tudod képzelni a telefont :D :D
  • Macropus Rufus #10
    meg hasonló volt a Vörös bólygónban is. Igaz ott nem volt képes telefonálni, csak megjelenítőként funkcionált.
  • muerte2 #9
    Feltekerhetö kijelzö:
    https://www.youtube.com/watch?v=3ZO4RFBi_R0

    Akku: Itt inkabb a meret/teljesitmeny arany az erdekes.
  • Skylake #8
    Nagyon szép szabadalom, általános iskolás korom puskázós tollának megfelelője, azaz sikerült a meleg vizet feltalálni némileg digitalizálva. (Puskázós toll: ugyanilyen formában feltekert papírtekercs a tollban naptárral, amelyet leragasztva kiváló puskázási eszközzé volt tehető, de a tanárok is ismerték.) Néhány kérdés:

    - feltekerhető kijelző?
    - akkumulátor?
  • wraithLord #7
    Nem is az a legnagyobb gond vele. (Valóban miért kéne egy telefonálás miatt kihúzni, ott van rajta a kis kijelző pl.) Hanem az SG azt állítja a címben, hogy kiválthatja az okostelefont. Az okostelefont viszont az emberek a legkevesebbet telefonálásra használják, ehelyett egész nap nyomkodják, neteznek, csetelnek stb. rajta. Ezt lehet egész nap nyomkodni? Nem, mert a kijelzője feltekerős... Komolyan, sokan már a taktilis bevitelt is hiányolják az érintőkijelzővel kapcsolatban, és akkor most egy fóliát fogunk nyomkodni, amit két kézbe sem lehet fogni?
    Szóval valamire alkalmas lesz, de az okostelefont hogyan váltaná ki... Max. a sima telefont, főleg a Johnny English rajongókat, akik egy tollal akarnak beszélgetni. Úgy néz ki, mint egy puskázós toll, amiből dolgozatírásnál úgy kell kihúzni a puskát. Biztos valamelyik LG fejes fia találta ki.

    De tényleg, mekkora akksi fér ebbe bele? Az üzemidő alvó módban 1 óra lesz? Vagy monokróm kisfelbontású kjelző lesz benne, és úgy bírja egy napot, ha nem használja a GPS-t meg a mobilhálózatot? Milyen elektronika, hűtés, stb. fér ebbe bele? Lehet majd rakni bele csúcshardvert? Ha nem, akkor biztos alternatíva lesz az okostelók mellett?
  • cateran #6
    "A kommunikációt segíti az integrált mikrofon és a hangszóró."
    Pedig milyen sok telefon elvan ezek nelkul is..ja, nem....

    Ez 1 koncepcio..valakinek nedves almai voltak a cegnel es volt eleg hatalma ahhoz, hogy igy keresztulvigye.....
  • NEXUS6 #5
    Hol az akksi, hol az elektronika, ha a kijelző, szinte minden helyet elfoglal?
  • coolpet #4
    Én életképesnek látom a szitut.
    Az űrvihar c filmben is ilyen volt az ISS-en.

    Egyébként miért kellene a kijelzőt kihúzkodni telefonáláskor?
    El tudnák képzelni egy hozzá való okor karórát, amit úgy rezegtetne, hogy ha az ujjad a füledhez nyomod, akkor hallod. A karórán pedig lenne mikrofon, ami továbbítaná a jelet a tollnak.

  • wraithLord #3
    Ebből is látszik, hogy a hajtogatható telefonból nem most lesz valami, mert ez azt az ötletet próbálja elég szerencsétlen módon megvalósítani.

    Gondolom, az nem zavar senkit, hogy pont a készülék leglényegesebb részét, a kijelzőt teszik használhatatlanná. Azért akarnak hajlítható telefont csinálni, mert kell a normális kijelző, csak nem lenne rossz, ha kisebbre össze lehetne hajtani, hogy jobban elférjen.
    Elhiszem, hogy feltekerni egyszerűbb, csak nem lesz tőle ugyanolyan használható.

    Az asztali gépeknél a monitorból viszont lehet WC-papír adagolót csinálni, mert ott tényleg csak kijelző funkciója van, és (általában) nem látja el a kizárólagos beviteli eszköz funkcióját is egyben. (Nem, a legtöbb ember nem akar állandóan a kütyüjével beszélgetni hosszabb távon.)
  • TokraFan #2
    Egy újabb clickbait cikk... nyilván életszerűtlen, hogy egy tollat hordozzon magával mindenki, amiből minden egyes hívásnál, vagy használatnál huzigálja a kijelzőt. Ez egy érdekes eszköz, speciális felhasználáshoz esetleg még használható is lesz, de hogy a telefont nem váltja ki, azt már most egészen biztosan ki lehet jelenteni. Nem tudom, az SG mi a fenéért írkál állandóan ilyen marhaságokat. Nem lenne elég tisztán beszámolni a technológiáról? Vagy akkor nincs ennyi klikk?