Gyurkity Péter

Nagy dobással készül jövőre a Huawei

A cég játékosoknak szánt telefont és kihajtható megoldást is beígért.

A hazájában vezető kínai gyártó kapcsán már korábban írtunk arról, hogy globális szinten a második helyet szeretnék megkaparintani, ezzel egy időben pedig az Android Go programba is beszállnak. Eleinte még arról szólt a fáma, hogy a kihajtható okostelefon már idén befuthat, ez azonban csak később következik be.

A napokban több érdekes kijelentés is elhangzott a cég vezetőinek részéről, itt szóba került az 5G-okostelefonok 2019. júniusi megjelenése, valamint a Honor márkán bevezetett GPU Turbo funkció átvétele, amely a játékok alatti teljesítményt hivatott megnövelni. Emellett azonban említést tettek arról is, hogy már dolgoznak egy kifejezetten játékosoknak szánt okostelefon fejlesztésén, követve az Asus és a Razor példáját, vagyis arra számíthatunk, hogy ez a megoldás még könnyebben megbirkózik majd a különböző játékokkal – ami egyben azt is jelenti, hogy brutális hardver rejtőzik majd a burkolat alatt.

A cég az Apple mellett a Samsungot is célkeresztbe venné, a fenti megoldást ugyanis egy kihajtható változat követné, amely a ZTE meglévő, valamint a Samsung szintén fejlesztés alatt álló készülékére hajaz. A dél-koreai rivális állítólag jövő februárban, az MWC alatt mutatná be telefonját, a Huawei esetében azonban közelebbi dátumot még nem ismerünk, így előfordulhat, hogy csak némi késéssel jelennek majd meg ezen az új területen. Érdekes módon motor révén előugró komponensekkel nem számol a cég vezetése, így az Oppo a jelek szerint egyedül marad itt.

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a Huawei augusztusban rántja le a leplet a Mate 20 típusról, ezt pedig a jövő év első felében követné a P30 – egyelőre ismeretlen jellemzőkkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!