Gyurkity Péter

Itt a Vivo káva nélküli telefonja

Ezen azonban a kijelző még mindig nem a teljes előlapot fedi le.

Februárban mi is beszámoltunk arról, hogy a kínai Vivo futurisztikus okostelefonról, pontosabban annak prototípusáról rántotta le a leplet az MWC alatt. Ezt most egy némileg eltérő néven piacra is dobják, így előkelő helyet szerezhetnek meg a csúcskategóriában.

A hivatalos bejelentésből kiderül, hogy a Vivo Nex névre keresztelték a megoldást, amely az előlapi keret visszaszorítására helyezi a hangsúlyt. Ennek érdekében az immár 6,59 hüvelykes FHD+ Super AMOLED panel a teljes előlap 91,24% százalékát fedi le, mégpedig bevágás nélkül, miközben a telefon némileg kisebb a Galaxy Note 8 fizikai méreténél, ami mindenképpen kedvező eredmény. A pontos méret itt 162 x 77 x 7,98 mm, a súly pedig 199 gramm, és bár egy vékonyka káva azért még mindig megjelenik az előlapon, a cég komoly előrelépést tudott elérni. Az Ultra FullView néven futó megoldás miatt az előlapi kamera egy felül előugró panelen kapott helyet, a Screen SoundCasting technológia révén pedig a hangzásért maga a kijelző felel.


A panelbe emellett az ujjlenyomat-olvasót is beépítették, amelyet már korábban kipróbáltak, az Z20UD és az X21 típusokon, míg más gyártók szintén hasonló fejlesztéseket mutattak be. A specifikációban a Snapdragon 845 chip, 8 GB RAM, 256 GB-os tároló, 4000 mAh-s akkumulátor, egy 12 és 5 megapixeles szenzorból álló hátoldali iker-kamera, AI-val megtámogatott fotózási funkciók, valamint az Android 8.1 Oreo és a FunTouch OS 4.0 kezelőfelület szerepel még, de a Jovi névre hallgató digitális asszistens is megjelenik itt, hallgatva az idők szavára – ez utóbbit egy külön erre kijelölt gombbal is előhívhatjuk.

A telefon egyelőre kizárólag Kínában válik elérhetővé, de ezt a későbbiekben követheti a nemzetközi megjelenés, ha a cég rászánja magát erre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!