Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Moto Z3 Play

A kijelző itt is nagyobb, viszont a teljesítmény nem sokat változik.

A múlt hónap végén jeleztük, hogy érkezőben van a Lenovo leánycégének legújabb megoldása, amely a Moto Z3 Play néven jelenhet meg a piacon, követve a korábban debütált féltucat eltérő változatot. A bemutatóra most sor is került, ebből pedig minden fontosabb részletet megtudhatunk.

A hivatalos oldalon szokás szerint számos kép és egyéb technikai jellegű információ követi a bejelentést, így elmondható, hogy a kijelző mérete itt is megugrik. Érdekes módon ezt a Z2 Play típus esetében is látott fizikai formátumba passzírozták bele, vagyis az előlapi keret vékonyodik, bár ennek mértéke nem éri el azt a szintet, amely egyre több csúcskategóriás megoldás esetében látható. A telefon picit vastagabb a korábbinál, ez azonban még mindig 7 mm alatt van, bár a hátoldali kamera (ezúttal egy iker-modul) továbbra is kiemelkedik a burkolatból. A teljesítményről a némileg újabb Snapdragon 636 chip gondoskodik, ehhez a 6 hüvelykes AMOLED-panel, az 1080 x 2160 pixel felbontás, 4 GB RAM, valamint egy 32 vagy 64 GB-os belső tároló csatlakozik.


A hátoldali modul egy 12 és egy 5 megapixeles szenzor párosából áll, ez utóbbi a mélységérzékelésben és az egyéb effektek jobb megjelenítésében segít. Az előlapon egy 8 megapixeles példány kapott helyet, míg az üzemidőről egy 3000 mAh-s akkumulátor hivatott gondoskoni, a szoftveres oldalon pedig az Android 8.1 Oreo fut, a megszokott lecsupaszított kivitelben, nagyon kevés hozzáadott kiegészítővel. A Google Lens integrálása megoldott, így a kamera a különböző objektumok, valamint a szövegrészletek felismerésével és azok esetleges lefordításával is megbirkózik, míg a mellékelt Battery Mod révén a gyors akkucsere és az üzemidő kitolása is megoldható – természetesen a további MotoMod-kiegészítők támogatása sem jelent itt gondot.

A hivatalos megjelenés az elkövetkező napokban, hetekben esedékes, az ár a régiótól és szolgáltatótól függ majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!