Gyurkity Péter

Jön a Moto Z3 Play

A cég június elején mutathatja be az új okostelefonokat.

A Motorola a Lenovo szerkezeti struktúráján belül is folytatja az újabb okostelefonok piacra dobását, nemrég például fél tucat példányról rántották le a leplet. Ezt követte néhány kép a Moto Z3 Play típusról, most azonban szinte a teljes specifikáció is kiszivárgott ez utóbbiról.

Tekintettel arra, hogy a Z-sorozat tagjai az erősebb vonalat képviselik, nem jelent nagy meglepetést, hogy a hardver is némileg izmosabb. A külső forrás állítása szerint a Snapdragon 636 chip alkalmazására számíthatunk, amelyet 4 GB memória, valamint egy 32 vagy 64 GB-os, tovább bővíthető belső tároló egészítene ki. A kijelző ezúttal egy kereken 6 hüvelykes példány, amely száműzi az előlapi kávát, a hátoldal viszont üveg helyett még mindig fémből készül. A hagyományos jack-dugó eltűnik, ezt az USB Type-C váltja le, míg a panel az FHD+ felbontást és a divatos 18:9-es képarányt kínálná nekünk. A cég az egyik legvékonyabb prémium megoldásként harangozza be a telefont, de a pontos adatokat még nem ismerjük.

Az üzemidőről egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor hivatott gondoskodni, ez nem túl nagy, viszont kiegészül a TurboPower gyorstöltési funkcióval, amely a hivatalos állítás szerint fél napra elegendő kakaót biztosít mindössze fél óra után. A szoftveres oldalon természetesen az Android 8 Oreo fut majd, ami pedig a képkészítési funkciókat illeti, itt a hátoldalon egy iker-modult helyeztek el, az előlapon pedig egy 8 megapixeles példány végezné dolgát. A telefonból várhatóan több eltérő változat is megjelenik majd, attól függően, hogy pontosan mely MotoMod-kiegészítővel érkeznek, itt megemlítik a projektort, a gamepadot, a tokot, valamint a nagyobb akkumulátort.

A hivatalos bemutatóra minden bizonnyal június elején kerítenek sort, ezt valamikor a hónap végén követné a piaci megjelenés. Az ár várhatóan 800 dollár alatt marad, tekintettel a nem kifejezetten csúcskategóriás hardverre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!