Berta Sándor

A Microsoft a világ harmadik legértékesebb cége

A redmondi konszern éppen az Alphabetet előzte meg a rangsorban.

A Microsoft piaci értéke jelenleg 760 milliárd dollár, míg a Google anyakonszernjének számító Alphabeté csak 746 milliárd dollár. A legértékesebb vállalat - 922 milliárd dollárral - továbbra is az Apple, míg a második - 788 milliárd dollárral - az Amazon. A Microsoft részvényei legutóbb 98,95 dolláron zártak. Ez azt jelenti, hogy az értékpapír árfolyama több mint a kétszeresére a korábbinak. Az árfolyam emelkedése folyamatosan tart azóta, hogy 2014-ben Satya Nadella lett a vezérigazgató. A Microsoft sikerének titka többek között abban rejlik, hogy egyre kevésbé összpontosít az olyan klasszikus szoftverekre, mint a Windows és az Office, s ehelyett előtérbe került a felhőkörnyezet.

A The Washington Post által megszólaltatott elemzők egyöntetűen dicsérték a redmondi társaság és Nadella döntéseit. Rishi Jaluria, a D.A. Davidson szakértője például azt nyilatkozta, hogy a Microsoft Azure erős második számú szereplővé vált az Amazon, illetve az Amazon Web Services mögött. Jay Vleeschhouwer, a Griffin Securities szoftverkutatási igazgatója pedig úgy vélte, hogy a cégkultúra változott meg, részben amiatt is, mert a társaság mára rendkívül nyitottá vált a más platformokra és a más vállalatokkal kialakított partneri kapcsolatokra. Az elemzők példaként említették az Adobe kapcsán történt nyitást és a jó intézkedések között említették a Microsoft átszervezését. Ezek a lépések mind kellettek a sikeres irányváltáshoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • dyra #6
  mennek a nagy dumák, de kb kb 30 éve egyeduralkodók egy teljes piaci szegmensben. Ha Kis Pista vezetné a céget akkor se vagyok biztos benne, hogy nagyon máshol lennének.
  Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.06.04. 14:28:19
 • Sir Cryalot #5
  A Brokia , a mobil üzletágát akarta volna fellendíteni azzal az AR-el , amiből most a hololens -t látjuk az ms-nél, viszont leginkább masszív layoff lett belőle, meg az az agyelszívás ami a layoffhoz képest eddig inszignifikáns hatással bírt, és most lehet európa japánján élcelődni

  https://www.fastcompany.com/1144035/why-your-next-gen-smartphone-will-do-proper-augmented-reality
 • VolJin #4
  Nem nagyon értem, hogy miről beszélsz, mert én a Nokia mobiltelefon üzletágáról.
 • Sir Cryalot #3
  Úgyérted a finn mérnököktől akik egymást taposva , szarva a jövőre fogták magukat , ültek repülőre hogy a seattle meg SF nevű juppicity-be mehessenek juppiskodni a fagyos északról ? ÉS ebből az egymásra szarásból született a hololens?
  https://en.wikipedia.org/wiki/Yuppie
  Az tényleg "szép" sztori :D .
  Lehet ott valami , Simonyi is úgy rohant vissza hogy porzott utána :D .
  https://www.theregister.co.uk/2017/04/18/microsoft_charles_simonyi_intentional_software/
  Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2018.06.02. 23:09:04
 • VolJin #2
  Szép teljesítmény attól, akinek a nokiát sikerült lenullázni. Nem sok kétséget hagyott, hogy azt nem szándékosan csinálta...
 • dzsagon #1
  Az istenbarma Steve Balmertől bárki csak jobb lehetett.