JohnnyCage

A Rambus célba vette a chipgyártókat

Az AMD és a Transmeta a memória technológia fejlesztő cég "áldozatául" eshet, mivel az jogi úton próbálja megszerezni a jogdíjakat.

A Rambus, a memória technológia fejlesztő, amely sikeresen üldözte a Hitachi -t és egyéb DRAM gyártókat a memória szabványainak díjaiért, most az AMD -t és a Transmeta -t vette célba. Mindkét céggel kapcsolatba lépett a Rambus, és feltehetőleg közel állnak a Rambus technológia licenszeléséhez. Abban az esetben, ha nem köttetik megállapodás, a Rambus valószínűleg jogi úton próbálja majd megszerezni az alkalmazott memória technológiái után járó jogdíjat.

Elemzők hangoztatták, hogy a DRAM licenszek emelni fogják a memória chipek árát, és most attól tartanak, hogy a processzor árakkal is hasonló fog történni. Mind az AMD új Athlon Thunderbird chip, mind a Transmeta Crusoe processzor család alkalmazza a DDR SDRAM memóriát, ami az 1996 -os , tavaly elfogadott szabvány szerint a Rambus szellemi tulajdonát képezi.

A Rambus most a processzorgyártók felé fordította a figyelmét, miután megállapodást kötött a Toshiba, Oki, NEC memória gyárakkal, és jogi úton próbál jogdíjhoz jutni a Hyundai, Infineon és Micron gyártóktól. Korábban már perelte a cég a Hitachi -t is.

Mindezek várható következménye az lesz, hogy "jó" szokás szerint ezeket a jogdíjakat a felhasználók fogják majd megfizetni a processzorok, illetve a memória modulok árában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!