Berta Sándor

Személyes DJ is lehet a Cortana

A jövőben új feladatkörben is megjelenhet a Microsoft digitális asszisztense.

A Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) által nyilvánosságra hozott szabadalomból kiderült, hogy a redmondi konszern Cortana rendszere hamarosan már személyes DJ is lehet majd. A 2016-ban benyújtott szabadalmi leírás alapján a szoftvert olyan új képességekkel fogják kiegészíteni, amelyeknek köszönhetően a zenék lejátszása szórakoztatóbbá és személyre szabottabbá válhat.

A Cortana személyes DJ-ként figyelembe fogja venni, hogy melyek a felhasználó kedvenc zeneszámai és azt is, hogy a közelmúltban milyen dalokat hallgatott, valamint milyen kiegészítő információk érhetők el a szokásaival kapcsolatban. A digitális asszisztens lehetőséget ad majd az embereknek arra, hogy személyre szabott lejátszási listákat készítsenek és a zenéket bizonyos időpontokban vagy helyeken játssza le. A rendszer felismerné azt is, hogy a felhasználó éppen milyen tevékenységet végez (munkába tart, sportol stb.) és ahhoz megfelelő lejátszási listákat készíthet, illetve játszhat le. Ezenkívül lehetőség lesz két zenei blokk között egy információs rész összeállítására is, amely a zenészekről, zenei albumokról vagy jövőbeli koncertekről ad tájékoztatást.

A Microsoft kitörési pontként tekint a digitális asszisztensére, amely nemsokára kikerülhet a Windows keresőjéből és áttehetik az értesítési központba. Az elképzelés az, hogy egyesítik a Cortana üzeneteit és az értesítési központot. További változás lehet, hogy a Gyorsműveletek menüpont egy új vezérlőközpontba kerülne át, az értesítési központ pedig új nevet kaphat, hogy jobban reprezentálja a Cortana integrációját. Egy program egyébként jelentős mértékben kibővíti a digitális asszisztens funkcióit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TokraFan #1
    Értelems témához nincs elég anyag a világban?