Gyurkity Péter

A Huawei is beszállt az Android Go programba

A cég első ilyen telefonja szerény jellemzőkkel rajtolt el.

Az Android Go a Google azon kezdeményezései közé tartozik, amelyekkel a vékonyabb pénztárcájú felhasználók számára kívánnak jobb hozzáférést biztosítani a legújabb funkciókhoz és szolgáltatásokhoz. Itt már több gyártó saját megoldását láthattuk az elmúlt hónapokban, most pedig a Huawei csatlakozott a sorhoz.

A cég hivatalosan is lerántotta a leplet a Huawei Y3 típusról, pontosabban annak idei változatáról, hiszen annak idején már megismerhettük az Y3 2017 modellt. Pontosan 1 teljes év után frissítik ezt a vonalat, az új készülék pedig már az Android Go részeként jelenik meg a piacon, ennek megfelelően a szoftveres oldalon az Android legújabb, jelenleg elérhető változata fut, legalábbis annak „Go” névre keresztelt variánsa. A ma már megszokottnak számító dual-SIM opció itt is elérhető, ehhez pedig a 4G LTE-elérés, és szintén meglehetősen szerény, kissé a korai iPhone-változatokra hajazó külső társul.


Ami a hardvert illeti, itt nem számíthatunk brutális jellemzőkre, hiszen a program lényege éppen az olcsó kivitel, amely egyben kedvező piaci árat is jelent. Ennek megfelelően a telefon egy kereken 5 hüvelykes kijelzőt kapott, amely mindössze a 854 x 480 pixel felbontást támogatja, ehhez pedig a MediaTek MT6737 chip, alig 1 GB memória, egy alapesetben 8 GB-os belső tároló, valamint egy kisebb, ezúttal 2280 mAh-s akkumulátor csatlakozik. A hátoldalon egy 8 megapixeles kamerát helyeztek el LED flash kíséretében, ezzel nagyjából a lista végére is érünk – itt már csak a microSD-bővítés lehetősége érdemel említést.

Arról még nem ejtettek szót, hogy a telefon pontosan mikor, milyen menetrend szerint, és milyen áron jelenik majd meg. A burkolat mindenesetre három változatban, fehér, szürke, valamint arany színben lesz elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!