Berta Sándor

Olcsóbbak lehetnek a videokártyák

Sajtóértesülések alapján a közeljövőben normalizálódhatnak az árak.

A DigiTimes tajvani hírportál arról tudósított, hogy visszaesett az érdeklődés a kriptovaluta-bányászattal kapcsolatban. A tajvani gyártók (Gigabyte Technology, Micro-Star International, TUL) arra számítanak, hogy a közeljövőben márciushoz képest 40 százalékkal csökkenhet a kereslet a videokártyák iránt. Mindez elsősorban arra vezethető vissza, hogy az elmúlt időszakban a disztribútorok és a bányászfarmok számos megrendelésüket sztornózták, de olyan is előfordult, hogy a szokottnál kevesebb videokártyát rendeltek.

A kereslet visszaesésének mindenekelőtt az az oka, hogy alapvetően visszaesett a virtuális fizetőeszközök termelésével kapcsolatos őrület, másrészt sok vállalat inkább kivár és nagyon alaposan megfontolja a befektetéseket, részben azért is, hogy olyan jobb hardvereket tudjon vásárolni, amelyek kifejezetten kriptovaluta-bányászati célokra készültek.

A hír főleg a játékosoknak lehet örömteli, de persze minden más felhasználó számára is nagyon jó. A kereslet csökkenése miatt a gyártók és a kereskedők igyekeznek majd minél előbb túladni a raktárakban maradt készleteken. Hosszú távon az várható, hogy a videokártyák árai májusra vagy legkésőbb júniusra csökkenni, illetve normalizálódni fognak. Az árcsökkenés ugyanakkor sokkal nagyobb lehet annál, mint amit a PCGames prognosztizált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #6
    Rendeld külföldről. A csomagküldők pár ezresért elhozzák. Még 50 kiló krumplinál is megérheti! ;-)
  • leeloodallas #5
    Na jah...

    A magyar vállalkozó általában véve kapzsi, de annyira, hogy az elképesztő. A saját sz.rát is megenné, ha úgy több pénze lehetne, két forintért átfúrná az édesanyja térde kalácsát, és gond nélkül hazudik, mint a vízfolyás. És amikor ezzel szembesítik, sokszor őszintén meg van döbbenve, mert nem veszi észre, hogy mivé lett.

    Persze a magyar államnak is meg van a maga része abban, hogy ide jutottunk, de a vállalkozói kultúra elképesztően tré. Ha valaki vállalkozó lesz, már másnap úgy gondolja, hogy ő sz.rta a spanyol viaszt, ő hugyozta a Golf-áramlatot, és mindenki csak azért él, hogy őt gazdaggá tegye. És a jogi-gazdasági környezet is ennek az irányvonalnak, mentalitásnak kedvez.
    És persze a nagy cégek sem hülyék. Amikor ugyanazt a "pikkszalámit" a csóró német olcsóbban kapja meg, mégis miben reménykedünk?
    Az eddigi áfacsökkentéseket, nemzetközi trendekből (pl. olaj ára) adódó árcsökkenéseket kivétel nélkül a vállalkozói szféra nyúlta le, és amíg nem kerül a tökük satuba, addig így is marad.
  • monk00 #4
    Nem lesz ebből semmi. Legalábbis Magyarországon biztos hogy nem lesznek kiemelkedő árengedmények. Csak megkel nézni a külföldi és a Magyarországi black fridayt. Míg Amerikában valós az 50-70% árengedmény, addig itthon a 20% sem mindig valós. Sőt...
    Inkább tönkremennek bele, de akkor sem adják olcsóbban a terméket. Legfeljebb már csak akkor ha valami hibája van. Pl sokan vissza viszik, mert hibásan gyártották le. De akkor sem szólnak ám erről. Csak azt látod hogy akciós, és az előző árhoz képest gyanúsan nagy az árkülönbség. Aztán otthon derül ki hogy olcsó húsnak híg a leve. Az élelmiszereknél ugyan ez van. Én ahol lakom ott általában spar üzletek vannak. Több is. Ott is mikor akció van, akkor mindig van valami baja a terméknek. Pl a krumpli általában 190-200ft/kg. Mikor akciós akkor meg 100ft. Nagy örömmel megveszed, de mikor otthon elkezded pucolni, akkor szembesülsz a valósággal. A krumpli belülről foltokban megvan feketedve. Na ennyit az akciókról. De annyi becsület nincs bennük hogy tájékoztassák a vevőket, hogy mire számítsanak. Ezenkívül még számtalan példát tudnék felsorolni, hogy Magyarországon semmit nem adnak ingyen. Ha nagyon nagy az árkülönbség akkor ott valami probléma van, és szeretnének gyorsan megszabadulni a hibás, romlott árútól. . Néha... azért vannak kivételek, de az nagyon ritkán fordul elő. Szóval, nem lesz itt semmilyen 40-50%-os de még 30% os videokártya sem ...

    Utoljára szerkesztette: monk00, 2018.04.30. 07:14:55
  • barret #3
    Tavaly nyáron akartam új gépet venni,durván mentek fel az árak folyamatosan!
    Vettem használtat...
  • Tetsuo #2
    "A kereslet visszaesésének mindenekelőtt az az oka, hogy alapvetően visszaesett a virtuális fizetőeszközök termelésével kapcsolatos őrület,..."

    A bányászfarmokat nem hektikus őrületként üzemeltetik, hanem száraz gazdasági megfontolásból. Tehát gazdasági okai kell legyenek a kereslet visszaesésének.
  • Baker1 #1
    Még jó, olybá tűnik belátták, hogy nem sok hülye dől be a "KRIPTOVALUTABÁNYÁSZLESZEKWÁÁÁÉSGAZDAKLESZEK" őrületnek.