Gyurkity Péter

100 millió letöltésnél jár a Google Pay

Eközben pedig az Android legújabb verziója is terjeszkedik.

Még február folyamán számoltunk be arról, hogy az online óriás gyakorlatilag egyesíti meglévő fizetési szolgáltatásait és ezek a jövőben a Google Pay név alatt nyújtanak majd nekünk kényelmi funkciókat, hasonlóan a nagy riválisok megoldásaihoz. Az online boltban elérhető app már 100 millió letöltésnél jár, igaz, ebben egy pici csalást is felfedezhetünk.

A fenti számban ugyanis benne foglaltatik a korábban használt Google Wallet és Android Pay letöltési adata is, vagyis a felhasználók összesen ennyi alkalommal szerezték be a Google korábbi és jelenlegi megoldását. A cég persze igyekszik minél jobban felsrófolni ezt a mutatót, ennek érdekében 10 dolláros utalványt kínálnak azoknak, akik ismerőseiknek ajánlják az alkalmazást, ezzel pedig összesen 10 alkalommal szerezhetünk némi kedvezményt a Play Store katalógusában történő vásárlások során. A szoftver minden, nem rootolt, legalább az Android 4.4 KitKat verzióját futtató eszközön elérhető, a fizetéshez pedig NFC-re van szükség – a jövőben elérhetővé válik majd a p2p-alapú átutalás is, ahogy azt az Apple és a PayPal már most lehetővé teszi.

Ami a különböző Android verziók táboron belüli megoszlását illeti, a Google itt ismét közzétette a szokásos havi jelentést. A részletes adatok szerint a 8.0 és 8.1 Oreo a hónap közepén már 1,1 százalékon állt, ami persze eltörpül az Android 7 Nougat 30 százalékos eredménye mellett, de itt még az eggyel korábbi Marshmallow is 26, a Lollipop pedig csaknem 23 százalékot mutathat fel. Ez persze nem újdonság, az Android esetében megszokhattuk, hogy az egyes készülékeket csak lassabban frissítik a gyártók, bár a Google igyekszik ezen gyorsítani. Érdekes viszont, hogy a 4.4 KitKat még mindig 10 százalék felett szerepel, ami jól jelzi a korosodó készülékek jelenlétét.

Tekintettel arra, hogy a Google már a soron következő változaton dolgozik – amely jó eséllyel a Popsicle nevet kapja majd meg –, az Oreo nem sokáig marad a legújabb verzió.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!