Gyurkity Péter

Erősebb chipet kap a Moto G6 Plus

Erre utal egy, a nem sokkal a várt bemutató előtt kiszivárgott benchmark-adat.

A Motorola/Lenovo idei generációjáról már több alkalommal írhattunk, március közepén például képek is felbukkantak a címben szereplő típusról, utána pedig az derült ki, hogy ez a gyártó is dobná a jack-dugót. Most tovább tisztul a kép a hardveres specifikációt illetően.

A Geekbench adatbázisában jelent meg egy részletes lista a napokban, amely szintén a G6 Plus részleteit ismerteti meg velünk. Eddig a külső források úgy vélték, hogy a telefon a Qualcomm Snapdragon 630 chipet kaphatja meg, hiszen a tavalyi G5S Plus annak idején a Snapdragon 625 típusra támaszkodott. A most megjelent felsorolásból viszont kiderül, hogy a cég választása a némileg erősebb Snapdragon 660 modellre esett, vagyis itt valamivel jobb teljesítményre számíthatunk. Ehhez minden bizonnyal ismét 3 és 4 GB memória, valamint egy 32 vagy 64 GB-os belső tároló csatlakozik, a szoftveres oldalon pedig már a megjelenés pillanatában az Android 8.0 Oreo futna, a szokásos lecsupaszított, egyéb alkalmazásokkal csak visszafogottan kibővített formában.

Az érintőképernyő egy nagyobb, 5,7 hüvelykes példány lenne, mégpedig a divatos 18:9-es képaránnyal, nyújtott kivitelben és kisebb alsó és felső kávával – előbbin kapna helyet a megszokott ujjlenyomat-olvasó. A burkolat megtartja a G5S-vonal által alkalmazott üveg összetételt, míg a képkészítés területén egy 12 és 5 megapixeles hátoldali iker-kamerára, illetve az ezt kiegészítő 16 megapixeles szelfikamerára számíthatunk. A jelek szerint a fotózásra is nagy hangsúlyt helyeznek, bár itt majd csak a hétköznapokban dől el, hogy a minőség terén sikerült-e előrelépniük.

Az idei Moto-telefonok Brazíliában mutatkoznak be a nagyközönség előtt, a Motorola azonban még nem beszélt arról, hogy a piaci megjelenésre mikor és milyen menetrend szerint kerítenének sort.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!