Gyurkity Péter

Olcsóbb Pixel-telefon van érkezőben

A felemelkedőben lévő piacokat célozzák meg, India lesz a kiemelt piac.

Azt az elmúlt években megszokhattuk, hogy a Nexus-család után a Google a Pixel márkát hordozó okostelefonokkal igyekszik egy méretes szeletet kiharapni magának a piacból, gyakorlatilag önálló gyártóként jelenve itt meg, legalábbis a csúcskategóriában. A jelek szerint most egy olcsóbb változattal készülnek.

Cégvezetők számoltak be arról, hogy a Google által szervezett találkozón vettek részt, amelynek során megemlítették ezen olcsóbb változat várható megjelenését. Az eddigi információk alapján úgy tűnik, hogy kifejezetten Indiát vennék célba, de az egyéb felemelkedőben lévő piacokat sem hagyják majd ki a szórásból, vagyis először itt számíthatunk a szerényebb Pixel-okostelefon hivatalos megjelenésére. Sajnos arról egyelőre nem esett szó, hogy pontosan milyen hardverrel és szoftverrel válna elérhetővé az új megoldás, de azt már tudjuk, hogy az olcsóbb 4G-elérésekre építenének, az új változat pedig nem összetévesztendő az Android Go szegmensbe tartozó megoldásokkal.

Indiában egyéb termékeket is piacra dobnak, hiszen míg eddig az ázsiai országban is a Pixel és Pixel 2 páros volt csak elérhető, addig hamarosan itt is megjelenik a Google Home és Google Home Mini, amelyek az okos-hangszórók szegmensét képviselik majd. Emellett nemsokára elérhető lesz a Google WiFi és a Nest-családba tartozó egyéb eszközök vonala is, ahogy igyekeznek minden területen megfelelő jelenlétet kialakítani ezen a hatalmas piacon. A hagyományos üzletek hálózatát is kibővítenék, itt a helyi partner, a Redington, további együttműködésére építenének, ami persze az Apple példájának követését is jelenti.

Az olcsóbb Pixel-okostelefon május elején mutatkozhat be a nagyközönség előtt, erre valószínűleg a Google I/O alatt kerítenek majd sort.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!