SG.hu

10 TB-os Seagate meghajtók mesterséges intelligenciához fejlesztve

A Seagate bemutatta első mesterséges intelligenciával ellátott megfigyelési hálózatokhoz optimalizált meghajtóját.

A cég bejelentette a SkyHawk AI merevlemezeket, melyeket mesterséges intelligenciával rendelkező video-felügyeleti rendszerekhez fejlesztett. Ez a Seagate közleménye szerint kimagasló adatátviteli sebességet és feldolgozási teljesítményt biztosít folyamatosan működő adat-intenzív terhelésnél, ezzel egyidőben pedig több HD kamera felévtelének elemzését is lehetővé teszi.

A videomegfigyelő rendszerek esetében elvárt elemzések iránti igény folyamatosan növekszik, az előrejelzések alapján, ami 2016-ban 27,6 millió leszállított eszköz volt, az 2021-ben már 126 millió lesz, ezért a hardver gyártók is folytatják rögzítő rendszereik (NVR) elemző szenzorokkal történő felszerelését. Ez azonban csak akkor fog növekedni, ha a mesterséges intelligencia (AI) – különösen a mély tanulás és a gépi tanulási alkalmazások, például az arcfelismerés és a viselkedési szabálytalanságok elemzése – egyre jobban előtérbe kerül. Ezzel párhuzamosan a gyors videóelemzés iránti igény továbbra is emelkedni fog, növelve az NVR-tároló terhelését.


A bejelentés szerint a SkyHawk AI ideális a számítás intenzív feladatokhoz, tipikusan az AI streamekhez, mivel magas adatátviteli sebességgel és továbbfejlesztett gyorsítótárral, valamint alacsony késleltetéssel kimagasló véletlenszerű olvasási teljesítménnyel gyorsan megtalálja a kívánt képet. Ez lehetővé teszi a pontos döntéshozatalt, kiküszöböli a felhőalapú adatok késleltetését és feldolgozását. A lemez megbízhatóan rögzíti az videofelvételeket miközben ezzel egyidőben fut az AI-kompatibilis NVR analízis - biztosítva, hogy az intelligencia által összegyűjtött adatok ne vesszenek el.

Minden SkyHawk AI meghajtó 5 és korlátozott gyártói jótállással és két év adathelyreállítási szolgáltatással rendelkezik. A hagyományos SkyHawk lemezekhez képest, melyek 180TB/év terhelést bírnak csak el, a SkyHawk AI-t 550TB/év-re tervezték. Ugyancsak az összes modell megkapta az RV szenzorokat. A merevlemezek elérhetők 10TB és 8TB kapacitással, a gyártó által javasolt végfelhasználói ár 450, illetve 350 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!