Berta Sándor

Nem az üzleti szektornak készül a virtuális valóság

Legalábbis a HTC illetékes vezetője szerint, aki száz négyzetméteres arénákról és Valve VR-játékokról beszélt.

Graham Wheeler, a HTC virtuális valóságért felelős igazgatója örömmel jelentette be, hogy a Vive Focus még az idén megjelenhet Kínán kívül. A menedzser megerősítette, hogy a Vive Pro nagyobb felbontása korlátozások nélkül ötvözhető lesz a Tracking 2.0 négy Lighthouse moduljával és a rendszer akár egy 10 x 10 méteres játéktéren is alkalmazható lesz. A WiGig (IEEE 802.11ad) ugyan alapvetően kisebb hatótávolságra készült, de az adatátviteli technika esetében nincsenek korlátozások, még akkor sem, ha egy 100 négyzetméteres területről van szó.

Wheeler elmondta, hogy a Valve és a HTC közösen szeretne új virtuális valóság megoldásokat kifejleszteni, habár a Vive márka két évvel ezelőtti bevezetésekor a Valve még sokkal jobban kivette a szerepét az értékesítésből. A vezető azt viszont cáfolta, hogy a Vive Pro nem a felhasználóknak, sokkal inkább az üzleti ügyfeleknek készült volna. Az igazi célközönséget szerinte a virtuális valóság iránt rajongók jelentik, akik a lehető legjobb dolgokat akarják megszerezni. Úgy véli, a Vive Focus és más hasonló termékek segíthetnek abban, hogy a technológia több potenciális ügyfél számára legyen elérhető. A Vive Focus Kínában átszámítva közel 500 euróba kerül, viszont a felhasználóknak nem kell még egy nagy teljesítményű számítógépet is vásárolniuk.

Wheeler végül némi betekintést engedett a közeljövőbe anélkül, hogy konkrét termékeket említett volna. Az 5G és a számítási teljesítménynek a felhőkörnyezetbe való áthelyeződése miatt a cloud lehet a virtuális valóság jövője. Ebből egy teljesen új élmény valósulhat meg, amelyre a jelenlegi technológiával még nem lenne lehetőség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #1
    :DD

    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2018.05.18. 02:35:30