Berta Sándor

Digitális avatárt fejlesztett ki a Daimler

A banki, biztosítási és autóvásárlási ajánlatok egyre bonyolultabbak, ezekben segít eligazodni a Sarah nevű elektronikus asszisztens. Az óriáscég szolgáltatása az érzelmi intelligenciára és digitális avatárra épít.

Napjainkban már a vásárlások 80 százaléka online kezdődik. Egy autó vásárlása nagyon komoly döntés, és rengeteg cég számtalan ajánlata versenyzik a piacon, ezek között választani nem egyszerű. És ha meg is van az adott jármű, annak kifizetése is számtalan módon lehetséges, hitelfelvételtől kezdve tartós bérleten át a lízingelésig, és ezeket ráadásul általában biztosítási konstrukciókkal, előrefizetési kedvezményekkel stb. is összekapcsolják. A Daimler a barcelonai Mobil Világkongresszuson mutatta be a Sarah nevű koncepcióját, amely ebben a folyamatban segíthet. A mesterséges és az érzelmi intelligencia segítségével próbálják megújítani az ember és a gép kapcsolatát.


A digitális avatár hasonló lesz, mint egy titkárnő, Sarah segítségével minden egyes felhasználót egyedileg lehet kezelni. Miután a finanszírozási és mobilitás portfóliók egyre személyre szabottabbak és sokoldalúbbak lesznek, ezért megváltozik az ügyfelekkel való kapcsolat is. Az emberek egyre nehezebben tudnak eligazodni a nekik készített ajánlatok világában és ebben komoly támaszt jelenthet egy digitális segítő. Udo Neumann, a Daimler pénzügyi szolgáltatások részlegének informatikai vezetője szerint egy olyan avatár, mint a Sarah gyakorlatilag ügyfélinterfészként működhet és egy eddig még soha nem tapasztalt élményt kínálhat a felhasználóknak.


A beszédasszisztensektől eltérően a Sarah az arcfelismerésen keresztül arra is alkalmas, hogy valós időben rögzítse az ügyfelek nonverbális adatait. Neumann úgy véli, hogy egy önállóan tanuló és érzelmileg intelligens digitális avatár paradigmaváltást fog okozni a szolgáltatásukban. Ezek a megoldások képesek lesznek arra, hogy tanuljanak, megértsék a környezetüket és érzelmi kapcsolatot építsenek ki az emberekkel azáltal, hogy az élet különböző területein támogatják őket. A cég a Soul Machines nevű új-zélandi vállalattal dolgozik közösen, az aucklandi székhelyű cég fejlesztései Dr. Mark Sagar animált technológiával kapcsolatos munkáin alapulnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lammaer #4
    Ez a szájmozgás.... de hát autós cég, ne várjunk el tőlük jó szoftvert elsőre :D
  • barret #3
    Azt hittem hogy a képen egy vak nő van...
  • NEXUS6 #2
    Hát ja, olyan gagyi, mint egy 90-es évek elején készült animáció.

    Manapság ingame, akár interaktív, realtime rendelet fejeket jobbakat tudnak csinálni.

    Amúgy direkt nem pislog? Nagyon creepy.
  • M2 #1
    Szándékosan ilyen akadozó a Sarah animációja? Tiszta Max Headroom.