Berta Sándor

Együttműködik a Microsoft és a Xiaomi

A két társaság számos területen kooperál egymással.

A Microsoft és a Xiaomi már több éve szorosan együttműködik, de a két fél most újabb kooperációs szerződést kötött egymással. A dokumentum számos területre kiterjed, amelyek között ott vannak a mesterséges intelligencia, a felhőkörnyezet és a hardverek.

A The Verge közölte, hogy a jövőben a Xiaomi szeretné a Microsoft Azure rendszerét felhasználni a nagy adatmennyiségek tárolására. Az Azure segítségével a kínai gyártó saját felhőszolgáltatásokat kínálhat az ügyfeleinek világszerte. A redmondi konszern emellett lehetővé teszi majd a Xiaomi Windows operációs rendszert futtató laptopjainak az értékesítését és a két társaság a mesterséges intelligencia területén is kooperál. Ezen együttműködés fogja biztosítani, hogy a Cortanát később a kínai gyártó új mesterséges intelligencia hangszóróin is alkalmazni lehessen.

A Xiaomi számára a partneri kapcsolat stratégiai szempontból is észszerűnek tűnhet. A vállalat eddig Kínán kívül csak kevés terméket tudott értékesíteni, így a Microsofttal való kooperációval a cég fontos lépést tehet a globális terjeszkedés felé. A két fél egyaránt profitálhat az együttműködésből: a Xiaomi népszerűbb lehet az Amerikai Egyesült Államokban, míg a Microsoft Kínában.

Az elmúlt években a két társaság kooperációja elsősorban a szoftverekre korlátozódott. A Xiaomi néhány éve már készít olyan notebookokat, amelyeken Windows 10 fut és megvásárolt néhány olyan szabadalmat is, amelyek lehetővé teszik, hogy további Windows-szolgáltatásokat használhasson bizonyos eszközökön.

A mostani megállapodásnak köszönhetően a Microsoft olyan mesterséges intelligencia technológiái és megoldásai válhatnak elérhetővé a Xiaomi számára, mint a Computer Vision, a Speech, a Natural Language Processing, a Text Input, a Conversational AI, a Knowledge Graph and Search, a Bing, az Edge, a Cortana, a XiaoIce, a SwiftKey, a Translator, Pix, a Cognitive Services és a Skype.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • CairoJack #4
  Kutyának nem kellett a WP, ezért bukott az OS.
 • BSOD64 #3
  mi4-en pl. megvolt a lehetőség...
 • Gauge #2
  Én pedig örültem volna neki, mert ez az Android ritka nagy fos.
 • takysoft #1
  Hát amíg nem lesz Windows Phone a Redmi-ken, nekem mindegy :D