Gyurkity Péter

Megállíthatatlan a Play Store

Legalábbis a letöltések számában, míg a bevételben az Apple boltja vezet.

A hordozható eszközök elterjedésével az online szoftverboltok jelentősége nagyot emelkedett az utóbbi években, olyannyira, hogy külön elemzésekben foglalkoznak a forgalom alakulásával. A friss jelentés szerint a 2017 utolsó negyedévében még jobban kirajzolódott a két vezető közötti különbség.

Az App Annie a 2017-es év utolsó három hónapját, vagyis az ünnepi időszakot vette közelebbről szemügyre. Jelentésükből kiderül, hogy a Google boltja rekordot döntött, hiszen egyetlen negyedév alatt több mint 19 milliárd letöltést regisztráltak itt, amivel két és félszer meghaladták az Apple App Store eredményét. Ez elsősorban a felemelkedőben lévő országoknak, pontosabban a hordozható kütyüket egyre nagyobb számban beszerző ottani lakosságnak volt köszönhető, ezen mezőnyből pedig különösen India, Indonézia, valamint Brazília emelkedett ki. India ráadásul az Egyesült Államokat is megelőzte a mobilos letöltések tekintetében, ami jól jelzi az idők változását.


Jóval több szoftvert töltenek le az Androidosok...

A bevételek területén éppen ellenkező a helyzet, itt az Apple megőrizte hagyományos előnyét riválisaival szemben. Az utolsó negyedévben az online vásárlások egyébként is kiemelkedtek a listából, hiszen a játékok, és a felhasználók számára az egyedire szabást lehetővé tévő appok mellett különösen a pénzügyi, az online bankolási, valamint a vásárlást megkönnyíteni hivatott fejlesztések bizonyultak népszerűnek. Az iOS előnye itt csaknem kétszeres, a felhasználók az ünnepi időszakban globális szinten mintegy 11,5 milliárd dollárt költöttek el az App Store felületén, míg a Play Store esetében 6 milliárdhoz közeli adatot mutattak ki.


... de sokkal több pénzt költenek az Apple boltjában

Továbbra is az USA-ban költik a legtöbbet, ám míg az Apple boltjában Tajvan áll a második helyen, a Google felületén Dél-Korea érte ezt el – a harmadik helyezett mindkét platformon Németország lett. A két bolt sorrendje valószínűleg idén sem változik majd, ehhez drasztikus fejleményeknek kellene bekövetkeznie.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!