Mortimer

PlayStation 2: Amerikában már késik

A Sony kénytelen megfelezni az Észak-Amerikába szánt PlayStation 2 játékkonzolok darabszámát, mert a cég nem tud elegendő mennyiséget gyártani belőlük határidőre.

A gyártási nehézség alkatrészhiány miatt lépett fel. Ha a cég tudja tartani a tervet, akkor október 26.-án boldog 1 millió amerikai vásárló vehetett volna a konzolból.
A Sony Computer Entertainment America szerdán azt nyilatkozta, hogy a Sony világszerte 10 millió konzolt dob majd piacra, ebből 3 milliót Észak-Amerikába szállítanak a pénzügyi év végéig.

Észak-Amerikában körülbelül 20,000 boltban lehet majd kapni PlayStation 2-őt, de a tervekkel ellentétben, összesen 500,000 vevő vásárolhat az első szállításból konzolt magának. További szállításokra hetenként kerül sor. Az országba hetente 100,000 új darabot hoznak be. A Sony szerint a módosított ütemterv nem befolyásolja a PlayStation 2 hozzáférhetőségét, nem lesz hiány belőle.

"Arról van szó, hogy nem egyszerre, nagymennyiségben szállítjuk be Amerikába a terméket, hanem folyamatosan." - mondta Kaz Hirai, a Sony embere.
Mikor Japánban, márciusban piacra dobták a PlayStation 2-őt, a cég hasonló problémával találta magát szembe. Alkatrészhiány miatt nem tudtak leszállítani további 260,000 darab konzolt.

Az eredmény: Több ezer ember állt sorba a tokiói boltok előtt egy nappal a piacra dobás előtt, hogy biztosan vásárolhassanak maguknak az új PlayStation-ból. Amikor végre megnyitottak az áruházak a raktárak órák alatt kiürültek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!