Gyurkity Péter

Bemutatkozott az LG X4+

A zászlóshajó még odébb van, ám egy erős külsővel ellátott példány már befutott.

Az elmúlt hetekben már megjelentek olyan hírek, miszerint hamarosan lezárul az LG G-sorozata, ezt azonban később cáfolták, illetve kiegészítették azzal, hogy a G7 még biztosan megjelenik, a váltásra csak ezt követően kerülne sor. Most egy középkategóriás modellt ismerhetünk meg.

Az LG ugyan azt sugallta, hogy egy ideig nem számíthatunk semmilyen újdonságra, a cég hazai piacán azonban mégis elrajtoltatnak az újabb típust, amely viszont érdekes összeállítást kapott. A hardver alapján egy kifejezetten középkategóriás telefonról beszélhetünk, itt nincs különösebb esély a komoly teljesítményre, azonban a burkolat speciális minősítést kapott. Az LG X4+ esetében a listát az 5,3 hüvelykes IPS-kijelző vezeti fel, amely a 720p felbontást támogatja, ehhez pedig a hivatalos bejelentés szerint a nem túl friss és nem is kifejezetten izmos Snapdragon 425 chip, 2 GB memória, egy alapesetben 32 GB-os, ám microSD révén kibővíthető belső tároló, valamint egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor csatlakozik, Hi-Fi DAC kíséretében.


A képkészítési funkciókról egy hátoldali 13 megapixeles kamera, valamint annak 5 megapixeles előlapi társa gondoskodik, ilyen párost tavaly számos középkategóriás fejlesztésen láthattunk, míg az alumíniumból készült hátlapon még egy ujjlenyomat-olvasót is elhelyeztek, amely szép lassan szintén univerzális komponenssé válik. Ez utóbbi révén ráadásul a cég saját fizetési platformját is támogatják, vagyis az LG Pay valóban egyre több szerényebb készüléken válik elérhetővé, az igazi érdekesség azonban maga a burkolat, amely megkapta a MIL-STD 810G minősítést, vagyis jól ellenáll a fizikai behatásoknak, a hőmérsékleti ingadozásnak, valamint a nedvességnek.

A szoftveres oldalon az Android 7.0 Nougat fut, a hivatalos ár Dél-Koreában 280 dollárnak felel meg. A gyártó egyelőre nem beszél arról, hogy a többi piacon mikor jelenik majd meg ez a változat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!