Gyurkity Péter

A Samsung száguld, az LG küszködik

Előbbi rekordot dönthet a profitnál, utóbbi azonban veszít a telefonokon.

Mindkét dél-koreai gyártó is közzétette saját előrejelzését a második negyedéves eredményekről, ezek alapján pedig egy igencsak eltérő képet kapunk. A Samsung a jelek szerint újabb rekord felé igyekszik, míg az LG továbbra sem találja a kitörési lehetőséget.

Az okostelefonok szegmensét és a teljes mobilpiacot vezető Samsung az első három hónapban rekordot ért el, legalábbis ami az adózás előtti eredményt illeti. Ezt szeretnék most megismételni, a napokban közzétett szűkszavú előrejelzés szerint pedig ez össze is jöhet, hiszen itt akár 12,11 milliárd dollárt is besöpörhetnek működési profitként, ami az elemzői vélemények szerint elsősorban a különböző komponenseknek (memória, chipek, kijelzők), valamint a Galaxy S8 kitűnő szereplésének köszönhető. Tekintettel arra, hogy a Galaxy Note 8 még csak most jön, az Apple pedig várhatóan rengeteg OLED-panelt szerez majd be a cégtől, a kiugró eredmények folytatódhatnak.

Az LG szintén beharangozta a második negyedéves eredmény előzetesét, amiből egy egészen eltérő helyzet rajzolódik ki. A bejelentésben arról olvashatunk, hogy bár az LG Electronics – tehát az anyacég – működési profitja elérheti az 574 millió dollárt, ezzel pedig 14 százalékkal haladnák meg az egy évvel korábbi eredményt, az elemzők megjegyzik, hogy ők többet vártak a gyártótól, arról nem is beszélve, hogy a mobilos részleg nagy valószínűséggel visszahúzza ezt, mivel itt egyenesen veszteséget lesznek kénytelenek elkönyvelni. A divízió negatív eredménye nagyjából 86 millió dollárra rúghat a most lezárult második negyedben, ezzel pedig sorrendben a kilencedik ilyen időszakon vannak túl.

Az LG most saját fizetési rendszerének elterjesztésén dolgozik, a helyi értesülések szerint a G6-ban debütált platform jövőre az olcsóbb készülékekben és más régiókban is elérhetővé válik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • igazamvanvagyig #8
    a csamcsung a leglagosabb csak a marketing.....
    az lg elég jól optimizált os (már amennyire egy android lehet),jó dizájn csak ips képernyő a gyengéje,super amoleddel jó lenne
    az új motorola z2 már super amoledes lesz (amoledes sem volt rossz) ,mindenbe veri őket
    (ja "tudásban" amit nem használ senki abban nem)
  • Andrevv #7
    A gyengét úgy értettem, hogy ugyanazért a pénzért szinte minden más gyártó telefonja jobb.
    Én a Redmi Note 5-öt várom, hátha annak jobb lesz a kamerája :)
    Egy hónapja még a Nokia 6-ot vártam, de hát az olyan drága lett, hogy inkább passzolom. Nálam 65000 a határ telefonoknál, annál többnél már agyvérzést kapok, ha elejtem és/vagy valami baja lesz, vagy ellopják...
  • tomboy013 #6
    "Én sem értem, hogy miért a Samsung a legnépszerűbb telefon. "

    Pedig roppant egyszerű a dolog. Az apple mellett ők költenek a legtöbbet marketingre. Egyszerű pszichológia, aki több impulzust juttatást emberek ágyába az ad el több terméket. Manipuláció a neve.
    Utoljára szerkesztette: tomboy013, 2017.07.18. 09:20:23
  • Super Mario #5
    Én sem értem, hogy miért a Samsung a legnépszerűbb telefon. Bár gyengének nem mondanám a telefonjaikat, de hogy nem egy kimagasló minőséget adnak relatíve drágán, az tény. Nekem speciel Xiaomi Redmi Note 4X telefonom van, és egyszerűen imádom. Középkategóriás áron tényleg olyat tud, hogy csak lesek. Soha nem lassul le, jól bírja, hogy több alkalmazás van egyszerre megnyitva, a saját alkalmazásaik is jók, a kijelző is nagyon szép képet ad. Egyedül a kameráját kritizálják jogosan. Relatíve jó képeket csinál, de amikor rá akarom tenni a dátumozást, lefagy az egész kamera... Amit annak fényében tartok nagy hibának, hogy ez gyárilag van beleépítve. Ezt leszámítva tökéletesen elégedett vagyok vele.
  • wraithLord #4
    Igen, gondoltam erre is, de igazából minden nagyobb gyártónál volt egy, de inkább több gebasz egy-egy szériával, ami elérte azt a meghibásodott példány számot, hogy a gyártó kénytelen volt elismerni, hogy egyes példányoknál becsúszótt "egy kis" gyártási hiba.
    Szóval vagy nem ez az ok, vagy az LG-t jobban megviselte, mert pl. eleve kisebb a mobilrészleg piaca. De az is lehet, hogy rosszabbul kezelték a problémát, mint kellett volna. Mert pl. a Samsungnál egy egész szériát be kellett vonni gyulladási hajlam miatt :D (Igaz, az sem terjedt ki a készlet egészére, de azért durva volt, na :D)...
  • Andrevv #3
    A G4 után rengeteg vásárlót vesztettek. Tudod az volt az a telefon ami mindenkinek tönkrement aki intenzívebben használta, a híres bootloop probléma.
    Igazából nem értem miért vesznek annyian Samsung-ot, nagyon gyenge telefonokat gyártanak és nagyon drágán adják, legalábbis az alsó és középkategóriában. A Xiaomi telefonok fényévekkel jobbak és sokkal olcsóbbak is. De cáfoljon meg valaki és mondjon egy jó Samsung telefont a Redmi Note 4X árával és képességével.
  • wraithLord #2
    Csináltak, ott van mindjárt a Nexus 5 pl., de a G2, G3, G4, G6, V10, V20 is teljesen jó telefonok.

    A Samsung, Apple és a sok kínai gyártó mellett, amelyek közül egyre több lesz népszerű és vezető márka, nem hiszem, hogy nagyon labdába fognak rúgni. Legalábbis high-end téren, ez alatt meg miért venne az ember pont LG-t.
  • CairoJack #1
    "...az LG továbbra sem találja a kitörési lehetőséget." Segítek. CSINÁLJATOK MÁR EGY NORMÁLIS TELEFONT, AMIT EL LEHET ADNI!!!
    Igaz ez 5 éve nem jött nekik össze, miért most kezdenék el.