Gyurkity Péter

Saját fizetési platformmal jön az új LG K10

A cég LG Pay néven vezeti be saját digitális pénztárcáját, követve a nagy riválisokat.

A mobilfizetési platformok területén mára szinte minden nagyobb online szereplő megjelent (Apple Pay, Samsung Pay, Android Pay), ami azzal magyarázható, hogy ezek a cégek egy újabb ajánlattal igyekeznek magukhoz láncolni a vásárlókat. A Google, az Apple, valamint a Samsung után az LG is kiterjesztené befolyását, mégpedig egy új középkategóriás megoldással.

A K10 ugyan már jelenleg is kapható a piacon, a gyártó azonban már dolgozik a jövő évi változaton, amely néhány módosítással jelenne meg. Erről számoltak be (többek között) külső források, kiemelve, hogy mind az LG, mind pedig a Samsung már a januári CES alatt leránthatja a leplet saját új fejlesztéseiről. Az LG K10 (2018) maradna a középkategóriában, az 5,3 hüvelykes érintőképernyőhöz az 1080p felbontás, 3 GB memória, egy alapesetben 32 GB-os belső tároló, microSD-bővítés, valamint egy 1,2 GHz-es órajelen futó négymagos chip csatlakozna, míg az üzemidőt egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor biztosítaná.

Ami a képkészítési funkciót illeti, a hátoldalon egy 13 megapixeles szenzort helyeznének el, míg az előlapon egy 5 megapixeles szelfikamera dolgozna. Ez nagyjából meg is felelne a középkategória követelményeinek (ezt a párost korábban már számtalan telefonon láthattuk), de a hátoldalon egy ujjlenyomat-olvasó is felbukkanna, az FM rádióval egyetemben. Megjelenik itt továbbá az LG Pay, amely a cég saját fizetési platformja, amely ugyan egyelőre csak a számukra hazai piacon vehető igénybe, belátható időn belül azonban más régiókban is megjelenhet – már amennyiben beszerzik az ehhez szükséges engedélyeket.

A szolgáltatás eddig a csúcskategóriás G6 típuson és annak további variánsain volt elérhető, ezzel tehát egyértelműen lefelé nyitnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!