Mortimer

Whistler utód: Blackcomb

Megjelent az Internet Explorer 5.5 végső változata, és Bill Gates bepillantást engedett a Windows jövőjébe.


A Microsoft elnöke, Bill Gates bejelentette a 64 bites Windows 2000 alpha változatát és az IE 5.5 fejlesztésének lezárultát, és szólt pár szót a következő Windows változatokról is. Beszédét a Microsoft Fejlesztői Konferenciáján tartotta (Microsoft Professional Developers Conference).
Kezdésnek viccelödött kicsit az Oracle vezér Larry Ellisonnal, aki nemrég megerősítette hogy magándetektíveket bízott meg a Microsoft szemetesládáinak felvásárlásával, hogy igy tudjon meg részleteket az esetleges trösztellenes összefonódásokról.

A Windows 2000 utódja - a Windows 2000 - 2001 második felében fog megjelenni, pár hónappal később, mint év elején tervezték. A Whistler utódja, a "Blackcomb" 2002 második felére várható. Az Internet Explorer mindkét verzióban már még integráltabb lesz, még központibb szerepet kap. "A Windows következő két verziójánál a net a felhasználó kezelőfelületébe lesz építve" - közölte Gates a mintegy 6000 megjelent fejlesztővel.
A Whistler bemutatott pre-alpha verzióján prezentálták hogy képzeli a Microsoft új .net technológiájának szoftveres megvalósítását. Gates közölte a megjelentekkel, hogy a Whistler lehetővé teszi használóinak a file-ok internetre, a "Microsoft közösségi oldalára" való mentését. Legeséges lesz a személyes identitás létrehozása is, amivel azonosíthatjuk magunkat a weboldalakon.

A Blackcomb lesz az első teljesen .Net képes Windows, és ennél már a kezelőfelületen is jelentős változtatásokat hajtanak végre. Gates példaként a "type in-line" jellemzőt említette, ami a webböngészést, a dokumentumok elérését és egyszerű kérdések gyors megválaszolását gyorsan lehetővé teszi egy természetes nyelv által. Továbbá Gates számos új béta állapotú termékről beszélt, az Exchange Server 2000-től a BizTalk Server 2000-ig. A konferencia péntekig tart.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!