Berta Sándor

Jogsértés nélkül hallgathatnak Sony zenéket a Facebook látogatók

Az egyezménynek köszönhetően a felhasználók fellégezhetnek.

A jövőben bárki hallgathatja és nézheti majd a háttérben a közösségi platformon például Bob Dylan, Bon Jovi, Ed Sheeran, Lady Gaga, Michael Jackson, Oasis, Pink, Taylor Swift vagy a The Beatles egyik zenei videóját anélkül, hogy bármilyen retorziótól kellene tartania. Korábban ilyen esetekben gyakran felmerült a szerzői jogsértés lehetősége, de ez a veszély most elhárult, miután a Facebook licencmegállapodást kötött a Sony/ATV Music Publishing céggel, amely a világ legnagyobb zenei kiadója.

Az egyezmény a közösségi oldal mellett kiterjed az Instagramra és az Oculus Riftre is. A Sony/ATV által képviselt zenészek a megállapodásnak köszönhetően plusz bevételekhez juthatnak, ezzel párhuzamosan pedig sikerül jelentős mértékben csökkenteni a szerzői jogsértések számát. A két fél nem árulta el a szerződés pénzügyi részleteit.

A Variety amerikai magazin arról számolt be, hogy a Facebook röviddel 2017 vége előtt hasonló együttműködési megállapodást kötött a Universal Music Group zenei kiadóval is. Éppen ezért arra lehet számítani, hogy a konszern végül a Warner Music képviselőivel is megállapodik, így mind a három nagy zenei kiadóval lenne licencszerződése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)