Berta Sándor

Irtózatos mennyiségű pénzt vihetnek haza az IT-cégek

Trump elnök adóreformjának leginkább a külföldön tízmilliárd dollárokat felhalmozott IT-óriások örülhetnek, melyek így bármit felvásárolhatnak.

Az amerikai adóreform hatásai miatt komoly változások várhatók az IT-piacon. Jim Suva és Asiya Merchant, a Citi elemzői szerint a Donald Trump amerikai elnök által elindított adóreformból elsősorban a nagy IT-cégek profitálhatnak. A korábbi számítások, illetve becslések alapján közülük a legnagyobb, az Apple a változtatásokkal akár 47 milliárd dollár adó kifizetését is megtakaríthatja.

Az elemzők úgy vélik, az Apple az adóreform miatt az USA-ba viheti a külföldön tárolt összegeket, amelyeket azonban nem fog őrizgetni, hanem befekteti és így számos konkurensét átveheti. Az egyik lehetséges felvásárlási célpont a Netflix, míg további célpont lehet a Disney, az Activison, az Electronic Arts, a Take-Two, a Hulu vagy a Tesla. A Netflix felvásárlásának esélye 40 százalék, a Disney megvételéé 20-30, az Activision, az Electronic Arts és a Take-Two felvásárlásáé 10-10, a Tesláé 5, míg a Hulué néhány százalék.

Suva és Merchant azzal érveltek, hogy a kaliforniai konszern túl sok készpénzzel rendelkezik. Mintegy 250 milliárd dollárja van, mely összeg évente 50 milliárd dollárral nő. Ugyan a társaság az iTunes kapcsán már most is jelen van a filmek és a sorozatok piacán, de a Netflix megvétele egy teljesen más dimenziót jelentene.

Tavaly november közepén szivárgott ki, hogy az Apple megszerezte egy sorozat jogait, amelynek a két főszereplője Jennifer Aniston és Reese Witherspoon lesz. A vállalat zöld utat adott 2 évad és összesen 20 rész leforgatására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asgh #2
    Most leszámítva azt, hogy mekkora egy pojáca a Trump, ezzel a konkrét intézkedéssel, azaz hogy a cégek ne offshore-ban tartsák a pénzüket, hanem vigyék haza, adózzanak és fektessék be, úgy általában mi a bajod?
  • ugh #1
    Kapja be mind a simlihajuval az elen.
    Szar fasiszta senkihazik.
    Mussolini ipar tanulo egy atlag republikanus faszkalaphoz kepest is.
    Utoljára szerkesztette: ugh, 2018.01.06. 23:59:44