Gyurkity Péter

A Microsoft is kihajtható telefonon dolgozik

Ehhez pedig már a szabadalmat is benyújtották, így jöhet a megvalósítás.

A Microsoft közeljövőben várható hardveres termékei kapcsán 2017 során egymásnak ellentmondó híreket láthattunk a világhálón. Októberben már arról olvashattunk, hogy az állítólagos Surface Phone táblaként jelenik majd meg a piacon, méghozzá egy összehajtható kijelzővel, amit most egy szabadalmi kérelem látszik alátámasztani.

Dacára annak, hogy többen már a teljes mobilos részleget eltemették (annak minden szoftveres és hardveres megoldásával egyetemben), ehhez pedig a Windows 10 Mobile véglegesnek tűnő búcsúzása társult, a jelek szerint mégis dolgoznak valamin Redmondban, amely a megfelelő időben a mobilos szegmensben bukkanhat majd fel. Egy, a cég által benyújtott szabadalmi kérelem például egy olyan kihajtható megoldást mutat meg nekünk (egyelőre csak előzetes vázlatokon), amely mind táblaként, mind pedig okostelefonként is használható lenne, aszerint, hogy éppen mely funkciókra (és fizikai méretre) van szükségünk.

A mellékelt magyarázatban kiemelik, hogy ma már a gyártók gyakorlatilag a mobil készülékek teljes előlapját lefedik a kijelzővel, vagyis a jövőben csak és kizárólag a fizikai méret növelésével lenne elérhető a további terjeszkedés. Ez persze magával hozza a fizikai korlátokat, a nagyobb készülékeket nem lehetne egyszerűen zsebre vágni, vagyis az összehajtható (kihajtható) kivitelben látják a jövőt, amely a nagyobb kényelmet kombinálná a jobb funkcionalitással. 2017 során az is kiderült, hogy a vásárlók hajlandóak akár 1000 dollárt is kiadni egy-egy mobilkütyüért, vagyis az esetlegesen drágább fejlesztések sincsenek kudarcra ítélve, itt már csak az a kérdés, hogy mennyiben tudják megragadni a felhasználók fantáziáját a kihajtható kivitellel.

Amennyiben valóban komoly munka folyik a beadványban ábrázolt megoldáson, jó eséllyel akár 2018-ban megismerhetjük az első ilyen megoldást, amelyet a Microsoft mutatna be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • paj01 #1
    Dehát már volt nekik kihajítható telefonjuk nem is egy... Gyakorlatilag az összes w10m-es mobil:D