Berta Sándor

Interaktív sorozatokra építene a Netflix

A stream-szolgáltató nem elégszik meg az eddig elért eredményekkel.

A Netflixnek világszerte 109 millió ügyfele van jelenleg. Greg Peters, a tartalomszolgáltató termékekért felelős vezetője meg szeretné ezt a számot duplázni. A cél kétségkívül ambíciózus és a menedzser szerint realisztikus is, hiszen az Amerikai Egyesült Államokban egyenletesen növekednek és 52,7 millióra tudták növelni a felhasználói táborukat. Mindez elsősorban az exkluzív tartalmaknak és a legújabb műszaki megoldásoknak (4K felbontás és Atmos Dolby Sound támogatása)köszönhető. Úgy véli, a sorozatokban és a filmekben alkalmazott új elbeszélési formák is vonzók lehetnek a nézők számára, mert így ők dönthetik el, hogy milyen irányba menjen tovább egy felvétel.

A stream-szolgáltató a Csizmás, a kandúr című rajzfilm-sorozattal teszteli ezt az új megoldást. Az egyes epizódokban a nézők eldönthetik, hogy a kandúr harcoljon vagy inkább elfusson. Peters ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy tesztelik a történetközlésnek ezt a módját és ebben nagy potenciált látnak. A jövőben a felnőtteknek szóló sorozatokban és filmekben is kiválasztható lesz, hogy miként folytatódjanak.

A Netflix az idén több mint 6 milliárd dollárt különített el sorozatokra és filmekre, s több mint 400 sorozatrészt, illetve alkotást készít. A vállalat Európában erősen növekszik, ez többek között annak köszönhető, hogy olyan piaci szereplőkkel dolgozik együtt, mint az A1, a Vodafone és a Deutsche Telekom. Az ilyen kooperációs ajánlatok ugyanakkor vitatottak, mert előnyben részesítenek bizonyos internetes szolgáltatásokat a többivel szemben. Ez a gyakorlat sérti az internetsemlegesség elvét. Peters ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy nem fizetnek a partnercégek ügyfeleinek és ő azt szeretné, ha minden mobilfelhasználó korlátlan hozzáférést kaphatna a hálózatukhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!