Berta Sándor

A Google keresőjére váltott vissza a Firefox

Éveken át a Google szolgáltatására épült a Mozilla üzleti modellje, majd átváltott a Yahoo! megoldására. Most ismét csere történt.

A szervezet képviseletében Denelle Dixon üzleti ügyekért felelős alelnök azt írta a blogbejegyzésében, hogy immár az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Hongkongban és Tajvanon is újra a Google lett az alapértelmezett keresőszolgáltatás a Firefoxban. A böngésző esetében Oroszországban, Törökországban, Fehéroroszországban és Kazahsztánban a Yandex az alapértelmezett kereső, Kínában a Baidu, míg a világ többi államában a Google.

A Firefox 2014 novemberében jelentette be, hogy a Yahoo! keresőjére vált. Akkor Chris Beard, a Mozilla vezérigazgatója közölte, hogy megváltoztatják az eddigi keresési partnerségekkel kapcsolatos stratégiájukat és véget vetnek annak a gyakorlatnak, hogy világszerte csupán egyetlen keresési partnerük legyen. Ehelyett előtérbe kerülnek a regionális és a rugalmas megoldások, hogy így tudjanak javítani a kínálaton és a webes innovációkon.

A Yahoo!-val kötött megállapodás eredetileg öt évre szólt, de a Mozilla úgy döntött, hogy idő előtt befejezi az együttműködést. A szervezet elsősorban azzal indokolta a lépést, hogy a saját márkája és a felhasználói élmények szempontjából is a lehető legjobb döntést akarta meghozni. A lépés ellenére a Mozilla a jövőben is - igaz, más területeken - együtt akar dolgozni a Yahoo!-val, illetve annak tulajdonosával, amely a Verizon Oath nevű leányvállalata.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!