Berta Sándor

Svéd segítséggel épülhet ki a svájci 5G-hálózat

Az új generációs kommunikációs hálózat kiépítése kapcsán együttműködik a Swisscom és az Ericsson.

Svájc vezető távközlési szolgáltatója a svéd konszernt választotta ki arra, hogy teljes mértékben digitálisra átalakítsa és továbbfejlessze a meglévő teljes infrastruktúráját azért, hogy 2018-tól az alpesi ország egész területén elérhető legyen a gigabites LTE-, míg 2020-tól az 5G-hálózat. Az utóbbiak lehetővé teszik majd, hogy a Swisscom szintet lépjen és megvalósulhasson az innovatív megoldások felgyorsított fejlesztése is, legyen szó gyárautomatizálásokról, okoshálózatokról, intelligens mobilitásról vagy a digitális egészségről.

A remények szerint a hálózatok továbbfejlesztése miatt nagyobb kapacitások válnak majd elérhetővé, létrejöhet Svájcban is az Ipar 4.0, a gigabit LTE és az 5G segítségével nőhet a helyi gazdaság versenyképessége, valamint folytatódhat az ország digitalizálása. Heinz Herren, a Swisscom informatikai vezetője kiemelte, hogy a legjobb hálózatot akarják kínálni az ügyfeleiknek, ezért fektetnek be a legújabb mobiltechnológiákba, például a gigabites LTE-be és az 5G-be. Az Ericsson vezető szolgáltató az 5G-technológia területén és meggyőződésük, hogy közösen még több innovációt valósíthatnak meg.

Arun Bansal, az Ericsson alelnöke észerint az 5G új esélyeket kínál az üzemeltetőknek, az iparnak és a teljes társadalomnak. A két fél az év végéig több mint 1 Gbps-os adatátviteli sebességeket akar elérni 11 svájci városban. Jelenleg a Swisscom 4G-hálózata a lakosság 60 százalékának kínál 450 Mbps-os, míg 80 százalékának 300 Mbps-os adatátviteli sebességet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!