MTI

Meztelen képeinket várja a Facebook

Az úgynevezett bosszúpornó - vagyis, ha valaki egy régebbi házi szexvideóját felteszi a világhálóra, hogy elégtételt vegyen egykori partnerén - megakadályozását célzó új fejlesztést tesztel a Facebook.

Az Ausztráliában tesztelt fejlesztés lényege, hogy a felhasználók elküldhetik maguknak a saját meztelen képeiket, amelyek "ujjlenyomatát" a Facebook elraktározza és a jövőben megakadályozza, hogy a fotók másolatát bárki - például a sértett expartner - megossza. Igen, jól olvassuk a kifacsart logikát: az amerikai cég azt várja, hogy elküldjük nekik saját fotónkat, hogy másnak ne legyen meg az.

A Facebookkal együttműködő Julie Inman Grant internetbiztonsági szakértő szerint a bosszúpornó egyre gyakoribb Ausztráliában, ahol a tanulmányok szerint minden ötödik 18 és 45 éves kor közötti nő esett már áldozatul fényképes visszaélésnek. "Olyan ez, mintha az ember e-mailben elküldené magának a képet, de természetesen egy sokkal biztonságosabb csatornán, anélkül, hogy a fotó keresztülhaladna az éteren" - mondta Grant, igyekezvén megnyugtatni mindenkit, akit esetleg aggaszt a gondolat, hogy megelőzés céljából elküldje saját magának az intim felvételeket. Hozzátette: "nem tárolják a képeket, csupán a linkjét és mesterséges intelligenciát, valamint egyéb fotópárosító technológiákat használnak".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skylake #9
    Ez a "szolgáltatás" a Facebook-tól azt célozza, hogy a kételkedők elhiggyék: a Facebook az ő jó egyetlen igazi, mellettük mindig kitartó, hozzájuk mindig hűséges barátjuk: mindig meg fogja őrizni az ő kis titkaikat (meg a f*szt!), hiszen ha van a cégnek mersze ilyen szenzitív információkat elkérni, akkor azzal teljesen biztosan nem fog visszaélni. Hiszen ezek olyan mértékben szenzitívek, hogy másnak meg sem mutatnád, tehát ha a Facebook képes megvédeni ezeket, akkor az egy Nagy és Jószándékú szolgáltatás lehet. Ennek egyszerűen fogalmazva ez a pszichológiai üzenete a síkhülye userek (az userbase 90%-a) felé.

    A fésznél meg már reszelik erre (is) ezerrel a képfelismerő rendszert, garantált, ki az a h*lye, aki kihagyna ekkora piaci lehetőséget, itt a digitális vadnyugat édes időszakában?! Karfiolos a segge Mérinek a fotókon, amin éppen Johnny hegeszti hátulról: jól van akkor majd az idővonalára jön majd valami frankó seggkrém, ami hogyhogy-hogynem pont az ilyen karfiolseggű huszonéves tunya p*csákra van targetálva! Hogy mik vannak, hogy ráérzett a fész, mi kell nekem, imádom, gondolja Méri, egy újabb fánkot tolva a p*fájába.
  • cylontoaster #8
    Ezt nem vitatom, de tökéletesen mellékes a jelen témához. A lényeg az, hogy a büntetéstől való félelemnek van visszatartó hatása, és így bár a büntetés lenne a következmény, mégis megszűnteti az okot. Tehát a büntetés egy bűnmegelőzési módszer. Ez itt sem lenne másképp.

    Ami nem jelenti azt, hogy ez a leghatékonyabb módszer, már csak azért se, mert egy gyilkosság elkövetése viszonylag bizonyítható (itt ugye nem kémregények gyilkosságairól beszélünk, hanem simán bosszúból fejbevertem esetről), ahhoz viszont nem kell sok ész, hogy a bosszúszomjas ex regeljen egy másik fb accot, esetleg nem egyazon IP-ről belépve...
  • Sequoyah #7
    Nem is kizarolag a buntetes magasan tartasaval kuzdenek a bunozes ellen, hanem sok egyeb bunMEGELOZESI modszerrel.
  • cylontoaster #6
    Ennyi erővel a gyilkosságok számára sincs hatással az érte kapható büntetés.

    Ha feltesszük, hogy tényleg nem kerül eltárolásra, akkor sincs sok értelme. Mennyire kell megszerkeszteni a képet, hogy már más képnek vegye?
    És ha ez nem jön be, meddig tart tárhelyre feltolni és a linket postolni?

    Egyszerűen annyira keveset lehet ezzel nyerni (eleve preventív dologról beszélünk, már ez letöri a várható hasznot), hogy hihetetlen, hogy valakiben akkora a bizalom, hogy így is megteszi..
    (Plusz a hülyék akik nem gondolkodnak)
  • Sequoyah #5
    Epp a a lenyege a megoldasnak, hogy magat a kepet nem taroljak, sot az maga elkuldesre sem kerul. Szoval nincs mit ellopni.
    Persze kell egy alapveto bizalom a Facebook irant, hogy valoban igy csinaljak-e meg.

    Szerk: A torvennyel a feltoltest nem lehet megakadalyozni, csak utolok pereskedni vele. De addigra a kep/video mar kint van, es barki megnezheti, szoval a problemat nem oldja meg.
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2017.11.09. 16:09:17
  • Macropus Rufus #4
    pedig elég lenne egy olyan törvény mint nálunk is van. (amit amúgy minden FB posztoló magasról leszar, aztán 1x csak jön a baj)
    Szóval: a képen szereplő emberek engedélye hiányában a kép nem osztható meg, pl. közösségi oldalakon (újságban, tv-ben, stb...).

    Egyébként: pont az ilyen oldalakra nem kellene bízni ennyire szenzitív adatokat.
    De úgy is lesz sok hülye aki megteszi. Aztán 1-2hacker jól feltöri az adatbázist és egy menetben kismillió emberről lesz akt képük.

    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2017.11.09. 12:48:19
  • Zombee #3
    És a link egy nem tárolt fájlra mutat? :)
  • NEOreg3 #2
    fap fap fap
  • cenobite #1
    "nem tárolják a képeket, csupán a linkjét és mesterséges intelligenciát, valamint egyéb fotópárosító technológiákat használnak".



    Utoljára szerkesztette: cenobite, 2017.11.09. 08:11:24