Gyurkity Péter

India már a második az okostelefonoknál

A brit fiatalok körében azonban már picit csökkent a telefonon töltött idő.

Október utolsó hetében egyszerre két felmérés látott napvilágot az okostelefonok szegmensével kapcsolatban, amelyeken érdemes végigfutnunk. Az egyikben azt mutatták ki, hogy India már a második helyre jött fel a globális ranglétrán, a másikban pedig a különböző brit korosztályok közötti különbségeket és hasonlóságokat vázolják fel.

A Canalys által elvégzett anyagban arról olvashatunk, hogy a harmadik negyedévben India ismét 23 százalékos növekedést tudott felmutatni, vagyis az országban több mint 40 millió okostelefont szállítottak le. Ezzel már a második helyre jöttek fel, közvetlenül Kína mögött, míg az USA csak a harmadik helyre volt jó. A Samsung és a Xiaomi ketten a piac felét fedik le, mögöttük pedig a Vivo, az Oppo, valamint a Lenovo sorakozik fel, ők alkotják tehát az ötösfogatot, a teljes piac nagyjából 75 százalékáért felelve. A Xiaomi néhány negyedéven belül az első helyet is megszerezheti, eközben azonban az Apple is beindította a helyi gyártást, ami pozitívan hathat majd az ő (drágább) megoldásaik forgalmára.


A Kantar TNS eközben a brit lakosság körében mérte fel az okostelefonok használatát, a készülékeken töltött időt, valamint ennek változását. Eredményeik arra mutatnak rá, hogy a 16 és 24 év közötti korosztályban naponta 3,9 helyett már „csak” 3,8 órát töltenek a fiatalok a telefonokkal, egyharmaduk pedig tovább szeretné csökkenteni ezt. A legnagyobb növekedést eközben a nyugdíjasok körében mérték, ők napi 36 helyett 54 percet fordítanak ezen kütyükre, míg az átlag a teljes lakosság körében jelen pillanatban napi 2,4 óra.

A 24 év alattiak 94 százaléka rendelkezik ilyen készülékkel, 52 százalékuk pedig nem is tudná elképzelni a hétköznapokat a közösségi háló nélkül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!