SG.hu

Még több pénzt fektet a virtuális valóságba az Acer

Az Acer további 5 millió dollárt invesztál a Starbreeze-vel közösen finnanszírozott StarVR vegyesvállalatba.

A Starbreeze AB és az Acer bejelentette új és egyben már elfogadott részesedési arányukat a StarVR vállalatban – a StarVR virtuális valóság (VR) szemüveg marketing és kereskedelmi együttműködés terén. Az új felállásban az Acer további 5 millió dollárt invesztál a cégbe, így részesedése 66.7%-ra emelkedik, míg a Starbreeze a fennamardó 33.3%-ot birtokolja, valamint 7,5 millió USD követeléstől szabadul fel.

Az eredetileg 2016. június 25-én bejelentett közös vállalat egy 25 millió USD összegű kapitalizációs terv része, melyet a Starbreeze és az Acer tőkeinjeikciójának alapján kell felosztani. A mai naptól a két fél egyenlő arányban, összesen 10 millió USD-t fektettek be a társaságba. Az új megállapodás értelmében az Acer 5 millió dolláros tőkeinjekciót biztosít a közös vállalatnak. Jelenleg, további tőkeinjekciót nem fogadtak el, de a felek a közös vállalat maximálisan támogatni fogják. Mivel az Acer a többségi tulajdonos, a StarVR vállalatot a jövőben könnyebben tudja finnanszírozni, amennyiben további tőkeigény merül fel.

„A Starbreeze továbbra is teljes mértékben elkötelezett a VR területen, ahol nagy lehetőségeket látunk a helymeghatározáson alapuló VR fejlesztésében, így a felhasználóknak prémmium VR érzetet tudunk biztosítani. A design és a technikai innovációját a StarVR együttműködés terén az Acer-rel valósítjuk meg közösen. A Starbreeze továbbra az innovációt tartja szem előtt a szemüvegekben és alapvető üzleti tevékenységére koncentrál, a tartalmakra. Játékainkat és a kapcsolódó prémium VR tapasztalatainkat elsősorban a StarVR szemüvegekben kívánjuk használni a helymeghatározáson alapuló VR* központoknál, így kíbánjuk folytatni a StarVR sikeréhez való hozzájárulásunkat.” - nyilatkozta Boree Anderson, a Starbreeze vezérigazgatója.


„Az Acer kulcsfontosságú területeinek egyike a virtuális valóság, továbbra is hatalmas erőfeszítéseket teszünk a hardverek, szoftverek és a tartalomfejlesztés terén, hogy a benne rejlő potneciált teljes mértékben kiaknázhassuk. A StarVR-ben az Acer részesedésének növelése jól tükrözi az iparág iránti elkötelezettségünket és várakozással tekintünk a Starbreeze-zel kötött sikeres partneri kapcsolatra, hogy a folyamatos technológiai innovációval a legjobb VR élményt nyújthassuk” - nyilatkozta Jason Chen, az Acer elnöke és vezérigazgatója.

A Starbreeze továbbra is a StarVR szellemi tulajdonjogait birtokolja, így az InfinitEye, StarVR (sisak), az ePawn és a StarVR SDK-hoz (szoftverfejlesztői készlet) kapcsolódó szabadalmi jogokat és védjegyeket. Az Acer továbbra is a szemüvegekben használt elektronika, mechanikai tervezés és ergonómiával kapcsolatos szabadalmakat birtokolja. A kutatás-fejlesztést és a StarVR referencia dizájnját a Starbreeze és az Acer ugyancsak közösen valósítja meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #1

    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2017.10.26. 18:31:38