SG.hu

Román bankkártya-csalókat fogtak el Budapesten

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csalás bűntett és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két román állampolgár ellen.

A férfiak 2016. december 10-én egy fővárosi bankfiók előterében kamerát és egy speciális elektronikai eszközt helyeztek el, mellyel az oda bankkártyájukkal belépő ügyfelek adatait akarták megszerezni. A rendőrök az eszközök leszerelésekor érték tetten őket. A nyomozás szerint a gyanúsítottak 123 ügyfél bankkártyájának adatait szerezték meg, azonban gyors elfogásuknak köszönhetően pénzügyi tranzakciókat nem tudtak indítani.


A nyomozás megállapította, hogy az elfogott páros egyik tagja ezidáig ismeretlen társaival ugyanazon bankfiókban 2016 áprilisa és júliusa között több alkalommal vett részt jogosultalan adatszerzésben. A férfi bűntársai az akkor megszerzett több száz bankkártya-adattal másfél millió forint értékben vettek fel készpénzt Indonéziában, Kínában és az Amerikai Egyesült Államokban.


A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az elfogott román férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amelyet a bíróság 2016. december 13-án elrendelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!