SG.hu

Több, mint 500 embert rúg ki a Magyar Telekom

A társaság közel 350 anyavállalati munkavállaló elbocsátásáról állapodott meg az érdekképviseletekkel. További kb. 160 fős létszámleépítés a társasági projekt erőforrás-igények csökkenésével összefüggésben kerülhet megvalósításra.

A cég közleménye szerint a stratégiai növekedéshez kapcsolódó tevékenységek erőforrás-szükségletének biztosítása érdekében megállapodott az érdekképviseletekkel a 2018. évi létszámleépítésről, valamint a bérfejlesztés mértékéről. Az érintett munkavállalók jelentős része várhatóan 2017 végével távozik a Társaságtól. A Magyar Telekom a távozó munkatársak újra-elhelyezkedését az Esély program keretén belül aktív álláskereséssel, munkaerő-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja, bízva abban, hogy ezen eszközeivel is hozzájárul ahhoz, hogy a távozó, korszerű szaktudással rendelkező, szakképzett munkavállalók mihamarabb újra el tudjanak helyezkedni.

A fenti intézkedéssel felszabaduló személyi jellegű költség tömeg jelentős része a stratégiai növekedéshez kapcsolódó tevékenységek erőforrás-bővítését biztosítja. A társaság munkavállalói átlagosan 5%-os bérfejlesztésben részesülnek 2018. január 1-jétől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • esztyopa #3
    Hét ha a *fejlődés* a rabszolgatartó rendszer,akkor érthető az elégedettségük.
    Kevesebb dolgozó - több rabszolgamunkás -több meló- ugyanannyi pénzért.
    Feltalálták !
  • Sippie #2
    Ilyenkor mindig érdekelt, hogy az amúgyis túlterhelt "melósok" közül rúgnak ki embereket, akikből a megmaradóknak mégtöbbet kell dolgoznia, vagy esetleg a túlfizetett vezetőkből is szórnak ki pár hasztalan idiótát, akiknek a fizetéséből mondjuk 3-4 "melóst" is lehetne tartani.
  • T2k #1
    Kezdjük ott, hogy ki az az agyhalott idióta aki a telefoshoz megy el rabszolgának?
    Aztán folytassuk ott, hogy mikor szántják már be és szórják fel sóval a helyét is a teletrágyának?