FeFe

Hiánycikk lesz a PS2?

Európában (is) nagyon várják a Sony PlayStation 2 megjelenését. Nagyon sok internetes helyen vesznek fel előrendelést az új konzolra, és az emberek nagy része él is ezekkel a lehetőségekkel. Az öreg kontinensre november 24-én érkezik meg a játékgép, és pl. Nagy-Britanniába 200000 darabot fognak szállítani az üzletekbe. Ez azonban alighanem kevés lesz. A felmérések szerint a 7 és 14 év közötti angol gyerekek 75 százalékának van konzolja, és ezek nagy része PlayStation.

Az angolokat sem ejtették a fejükre: már találtak megoldást: Japánból és az Egyesült Államokból hoznak be PS2-ket, és módosítják azokat. A Sony természetesen nem örül ennek. A cég bevezette a regionális kódolást (hasonlóan a DVD filmekhez), és így pl. a japán PS2 játékok nem működnek az amerikai vagy európai gépekben.

Az elemzők szerint ez a profit maximalizálása miatt van, de ezt természetesen a Sony nem ismerte el. Szerintük a kódolásra szükség van a kalózkodás visszaszorítása és a különböző TV szabványok miatt. A Lincolnshire-ben székelő Techtronics a DVD lejátszók régiómentesítésére szakosodott. "Biztosak vagyunk abban, hogy a PlayStation2 DVD részét képesek leszünk régió függetlenné tenni. Most azon dolgozunk, hogy a különböző régióból származó játékok is fussanak." - mondta egy szóvivő. A Sony szerint ez amellett, hogy veszélyes, a garancia elvesztésével is jár. A PS2-t úgy alakították ki, hogy nehezen lehessen hozzáférni. "Speciális eszközökre van szükség ahhoz, hogy sérülés nélkül szét lehessen szedni a PlayStation2-t. Egy hagyományos csavarhúzó nem lesz elegendő." - figyelmeztetett egy Sony képviselő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!