Berta Sándor

Mesterséges intelligencia startupot vett a Facebook

A közösségi platform szeretné intelligensebbé tenni az üzenetküldő programját.

A társaság felvásárolta az Ozlo nevű startupot. A vállalkozás a beszédfelismerésre és az emberek és a számítógépek közötti (észszerű) kommunikációra specializálta magát. Az Ozlo munkatársai a jövőben a közösségi platformnak fognak dolgozni és a feladatuk a Facebook Messenger kibővítése lesz a gépi tanulással. Az Ozlo egy olyan adatbázist épített ki, amely több mint kétmilliárd elemet tartalmaz és amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók a felmerülő kérdéseikre intelligens válaszokat kapjanak.

Charles Jolley, az Ozlo alapítója korábban a Facebook Androiddal kapcsolatos ajánlataiért volt felelős. A szakember ugyanakkor nem tér vissza az óriáscéghez. Az egyelőre nem derült ki, hogy a Facebook mennyit fizetett a startupért. Még vannak találgatások ugyanakkor azzal kapcsolatban, hogy az Ozlo fejlesztéseit a Messengerbe integrálják-e vagy a csapat egy új virtuális asszisztens hoz létre. A Facebook egyik szóvivője azt mondta, hogy 1,2 milliárdan használják a Messengert és olyan lenyűgöző tapasztalatokat akarnak létrehozni az alkalmazáson belül, amelyek a mesterséges intelligencián és a gépi tanuláson alapulnak.

A Facebook egyre jobban érdeklődik a mesterséges intelligencia iránt és tavaly decemberben ismertté vált, hogy többek között a felhasználók által feltöltött videókat is a technológia segítségével szűrné meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!