Berta Sándor

Jön az USB 3.2

Tovább gyorsulhat a népszerű adatátviteli szabvány.

Az USB 3.0 Promoter Group közzétette az USB 3.2 szabvány specifikációit, amelyeknek köszönhetően a meglévő Typ-C-kábelek segítségével akár a 20 Gbps-os maximális adatátviteli sebesség is elérhetővé válik. Ennek a sebességnek az eléréséhez ugyanakkor szükség lesz egy SuperSpeed USB 10 Gbps kábelre és egy Typ-C csatlakozóra, továbbá az adott eszközöknek is támogatniuk kell majd az új szabványt. Ilyen termékek viszont egyelőre nem kaphatók a boltokban.

Ahogy azt már megszokhattuk, az USB 3.2 lefelé kompatibilis lesz a régebbi szabványokkal. Az USB 3.2 specifikációinak elfogadása a végéhez közeledik, a hivatalos kiadás a tervek alapján az USB Developer Days North America nevű szeptemberi rendezvény keretében valósul majd meg. Az értékesítéssel kapcsolatos irányelvek pedig csak ezután, a végleges specifikációk megjelentetését követően fognak megjelenni.

A DigiTimes tajvani híroldal azt írta, hogy az ASMedia azon cégek közé tartozik, amelyek már most is az USB 3.2 szabványt támogató termékeket fejlesztenek. A vállalat többek között alaplapokhoz készít USB 3.1-vezérlőket. Az USB 3.1 specifikációja 2013 nyarán készült el és kétszer olyan sebességű adattovábbítást tesz lehetővé, mint az USB 3.0. Az elméleti maximális adatátviteli sebessége 10 Gbps. Márciusban ismertté vált, hogy tovább gyorsulhat az USB Type-C és a következő években 10 Gbps-ról 20 Gbps-ra növelnék az adatátviteli sebességet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #4
    Ez olyan,mint autóknál a megadott fogyasztás! Csak papíron létezik :)
    A papír meg ugye mai világban mindent elbír!
  • Macropus Rufus #3
    ez jól hangzik, de nem fogja elérni. Mint ahogy egyik usb sem éri el a névleges sebességét.
  • Tetsuo #2
    Ideje megalakulnia a USB 3.2 Promoter Groupnak.
  • noland #1
    Ez má döfi!