Berta Sándor

Utasülésekbe is jöhet az USB Type-C

Hamarosan a repülőgépeken is megjelenhet az új szabvány, melybe mindkét oldalról beledughatjuk az okostelefonunkat.

Az IFPL nevű cég igyekszik felkészülni arra a szituációra, amikor a USB Type-C a repülőgépeken is megjelenhet és elterjedhet. A fejlesztők az október 24. és 27. között Szingapúrban megrendezendő APEX EXPO 2016 kiállításon fogják bemutatni a repülőgépek utasüléseihez megalkotott első USB Type-C megoldásokat.

Az új termékek közül az USB-C 3.1 1345 elsősorban a szórakoztató rendszerekkel való összeköttetésben alkalmazható. A felhasználók többek között csatlakoztathatják a portokhoz az okostelefonjaikat és így a saját anyagaikat is lejátszhatják az előttük lévő ülések hátoldalába épített képernyőkön. A csatlakozók elsődleges funkciója ugyanakkor a különböző készülékek (notebookok, táblagépek, telefonok) feltöltése lesz. Az USB-C 3.1 1345 típusú portok összesen 50 000 csatlakozásra vannak hitelesítve, ez ötször több annál, mint amennyi az USB-Forum szerint szükséges.

Van ugyanakkor még két másik lehetőség: az egyik az USB-A 3.0 1342, míg a másik a USB-A 2.0 1337. Az utóbbi portokhoz elvileg korlátlan alkalommal csatlakoztathatók a különböző eszközök. Mindegyik megoldás előnye, hogy rossz látási viszonyok között vagy sötétben is jól láthatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • esdideki #1
    Hogy lehet egy szabványba okostelefont dugni?