Berta Sándor

Munkaállomásokra szánt Windows 10-verzió készül

A Microsoft az operációs rendszer új változatán dolgozik, mely az eddigieknél sokkal több memóriát és processzort kezel majd.

A Windows 10 Pro for Workstation elnevezésű kiadás kifejezetten rendkívül nagy teljesítményű PC-khez készül és sokkal több processzort és memóriát kezel majd, mint a jelenleg is elérhető Windows 10 Pro. A kiszivárgott prezentációs fólián a Microsoft négy fő jellemzőt sorolt fel a Windows 10 Pro for Workstation kapcsán: a munkaállomás üzemmód optimalizálni fogja az operációs rendszert a kifejezetten komoly munkákhoz; az új verzió egy új robusztus fájlrendszert (ReFS) kap, amely az NTFS utódja lesz, s emellett támogatja majd a kifejezetten nagy adatmennyiségeket és az automatikus hibajavításokat; az SMBDirect protokoll lehetővé fogja tenni a nagy adatmennyiségek gyorsabb cseréjét a hálózatokon, ráadásul mindezt alacsonyabb processzorterhelés mellett; valamint az új változat akár 4 processzor és 6 terabájt memória használatát is támogatja majd.

Az új kiadás megjelenése egyúttal azt is jelenthetné, hogy a Microsoft felhagyhat az eddigi licencárképzéssel. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Windows 10 Pro for Workstation mikor jelenhet meg és mennyibe fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!