MTI

Oroszok építenek ingyen wifit a budapesti metrókban

Ingyenes wifi kiépítését tervezi a budapesti metróban az orosz MaximaTelecom - közölte a Vedomosztyi című gazdasági napilappal a cég társtulajdonosa, Szergej Aszlanyjan.

A Moszkvában és Szentpéterváron, valamint tíz oroszországi reptéren is hasonló hálózatot üzemeltető cég birtokosa korábban a New York-i metróval kapcsolatban nyilatkozott hasonlóan, de ezúttal nem adott felvilágosítást arról, hogy hol tart a terv megvalósítása. A lap által megszólaltatott, névtelenül nyilatkozó szakértőt meglepte a MaximaTelecom magyarországi terjeszkedési terve. Rámutatott, hogy a cégnek Budapesten mindent a nulláról kellene kezdenie, egyebek között be kellene szereznie az engedélyeztetési dokumentációt, miközben a magyar piacon már jelen vannak jelentős transznacionális szolgáltatók.

A budapesti metró részéről nem válaszoltak a Vedomoszti megkeresésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skylake #5
    Az a lényeg, hogy a megfelelő szoftveres és hardveres hátsóajtókat ne felejtsék el, az Élő Isten pártja, valamint főnöke, a Cár Atyuska részére!

    Mészáros et al. mennyit fog belőle szakítani?
  • esztyopa #4
    Hogy kire?
    Ha ennyire egyértelmű lenne a mesterien *elsíbolt*fejlesztésekre kapott pénzek,és a nevünkben *felkarmolt*hitelek sorsa,már nem ez a rezsim regnálna !
  • AnuluWork #3
    Kire gondolsz, mester?
  • esztyopa #2
    Már pedig *ingyenebéd* NINCS !
    /Sajnálom az unokáinkat,hogy mennyi sz*rt kell Nekik visszafizetni - bőkezű/enyveskezü Megváltónk harácsolása miatt/
  • Sidewinder #1
    Hajrá, építsenek csak! Tavaly voltam Oroszországban. A moszkvai metró ingyen wifi szolgáltatása kiváló. Ebben is fényévekkel jár a budapesti metró előtt. Meg a tisztaságban, és abban, hogy a zsírúj orosz gyártmányú szerelvények mellett odafigyelnek a még közlekedő régi vasakra is. A legöregebb szerelvényük ami fut, az 51 éves. Én csak egy 32 évessel utaztam, meg 6 éves Ruszics típusú szerelvénnyel.Ezeknél láttam a táblát amin fel volt tüntetve, hogy mikor készültek, a többin nem, így azok nem tudom mennyi idősek lehettek. A 32 éves szerelvényt ott nem a rozsda tartja egyben,mint itt. A szerelvény 8-10 évesnek nézett ki, ha nem látom a táblát a vagonban, hogy mikor készült, nem mondtam volna meg, hogy ennyire öreg.Egy szerelvényt sem láttam kint, ami olyan vállalhatatlan rozsdaboglya állapotban lett volna, mint a budapesti 3-as vonalon futó régiek.